​Keď anketu ovládne rodina

​Keď anketu ovládne rodina

Fortuna lige dominuje rodina Weissovcov. Týmito slovami by sme mohli zjednodušiť výsledky ankety Jedenástka sezóny 2021/22.

Najsledovanejšiu kategóriu totiž ovládol tvorca hry Slovana Bratislava Vladimír Weiss ml., ktorého odborníci a médiá označili za najlepšieho futbalistu končiaceho sa ročníka. No a najlepším trénerom sa stal jeho otec a kormidelník belasých Vladimír Weiss st., ktorý priviedol úradujúceho majstra k štvrtému titulu v sérii.

ABSOLÚTNA DOMINANCIA

Vladimír Weiss ml. anketu ovládol absolútnym spôsobom. Jeho meno sa objavilo na všetkých 26 hlasovacích lístkoch pri zaradení do elitnej jedenástky sezóny. No a za najlepšieho hráča ho označilo 21 hlasujúcich. „Veľmi ma to teší a nesmierne si to vážim. Je to moja prvá sezóna v Slovane, ktorú som aj napriek zraneniam odohral takmer celú. Som rád, že som mal formu a že som svojimi výkonmi pomohol k mužstvu,“ komentoval tento fakt 32-ročný reprezentačný stredopoliar, ktorý ukázal aj veľký ľudský rozmer. Priamo na pódiu totiž povedal, že ak by na jeho trofeji nebolo vygravírované meno, hneď by ju odovzdal svojmu trnavskému rivalovi a kamarátovi z národného tímu Martinovi Škrtelovi, ktorý v sobotu zo zdravotných dôvodov uzavrel profesionálnu kariéru. „Poplakal som si, keď oznámil koniec. Viem, čo prežíva. Trávim s ním veľmi veľa času a vyhrať by si zaslúžil nielen za celú kariéru, ale aj za uplynulú sezónu,“ poznamenal Vladimír Weiss ml., ktorého súboje s Martinom Škrtelom boli ozdoba tejto sezóny a teraz si bude musieť nájsť nového rivala. „Myslím si, že nabrúsené nože majú na mňa viacerí, ale áno, pre nás to bolo niečo pekné a pred zápasmi veľmi vzrušujúce. Hecovali sme sa a našimi súbojmi žili ľudia. Bude mi to chýbať,“ usmial sa.

CHÝBAL LEN POHÁR

Zástupcovia Slovana prišli na vyhlásenie ankety deň po tom, čo po zápase so Žilinou zdvihli nad hlavy pohár a oficiálne oslávili zisk štvrtého majstrovského titulu za sebou. „Chlapci išli na večeru, ale ja som bol po zápase doma,“ opísal svoj „majstrovský večer“ tréner Vladimír Weiss st., ktorý v poslednom období zbiera individuálne trofeje. Za najlepšieho trénera ho vyhlásili v posledných dvoch ročníkoch ankety Futbalista roka, teraz uspel aj vo fortunaligovej ankete. „Na ocenenia si nepotrpím. Asi sa dalo očakávať, že uspeje tréner mužstva, ktoré vyhrá ligu a ktoré sa na jeseň predstavilo v pohárovej Európe. Výbornú sezónu však majú za sebou aj tréneri Ružomberka a Trnavy. Klamal by som, ak by som povedal, že ma nepoteší každé ocenenie svojej práce a práce klubu,“ povedal 57-ročný kormidelník a na margo uplynulej sezóny doložil: „Ak by sme vyhrali aj finále pohára, spokojnosť by bola stopercentná. Ale nedelil by som to len na úspechy a neúspechy. Práca trénera je náročná a jej hlavný cieľ je zlepšovať hráčov a tým dosiahnuť pre klub výsledky.“