Slovan oslávil majstrovský titul. Škrtelova rozlúčka s vyše 8000 ľuďmi

Slovan oslávil majstrovský titul. Škrtelova rozlúčka s vyše 8000 ľuďmi

Po záverečnom hvizde posledného 10. kola nadstavby si ŠK Slovan Bratislava prevzal majstrovský pohár. Na Štadióne Antona Malatinského sa s kariérou lúčil Martin Škrtel a do play off o Európsku konferenčnú ligu ide Tatran Liptovský Mikuláš.

Po poslednom 10. kole nadstavby zdvihli futbalisti ŠK Slovan Bratislava po štvrtý raz za sebou a celkovo už 28. krát trofej pre majstra. 

ŠK Slovan Bratislava - víťaz Fortuna ligy 2021/22

Záverečné 10. kolo nadstavbovej časti najvyššej slovenskej futbalovej súťaže rozhodlo o poslednom štvrtom držiteľovi miestenky v play off o Európsku konferenčnú ligu. Získal ju ôsmy tím fortunaligovej tabuľky MFK Tatran Liptovský Mikuláš, hoci v sobotňajšom zápase v skupine o udržanie doma prehral s FC ViOn Zlaté Moravce 0:2. Michalovce totiž iba remizovali na pôde AS Trenčín 2:2 a pri rovnosti bodov majú horšie vzájomné zápasy ako Liptáci.  

V semifinále play off nastúpi Liptovský Mikuláš v utorok 24. mája o 19.30 h na ihrisku štvrtého tímu FC DAC 1904 Dunajská Streda. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria MŠK Žilina - AS Trenčín (utorok o 18.00 h). Úspešné tímy na seba narazia v piatkovom finále (20.00 h), víťaz si zaistí účasť v 1. predkole EKL. V ňom sa predstaví aj druhý tím tabuľky MFK Ružomberok. 

Tabuľka po 10. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy.      

FC Spartak Trnava ako víťaz Slovenského pohára zasiahne do EKL v 2. predkole. Majstrovský Slovan Bratislava, ktorý už pred niekoľkými týždňami spečatil zisk 4. titulu za sebou, začne svoju púť v pohárovej Európe v 1. predkole Ligy majstrov. Slovenskí pohároví zástupcovia spoznajú svojich súperov 14., resp. 15. júna na žrebovaní vo švajčiarskom Nyone.      

Pôvodne mal hrať play off o EKL piaty tím po nadstavbe, ktorým bol ŠKF ORION TIP Sereď. Ten však nedostal licenciu a okrem možnosti zabojovať o premiérovú účasť v európskom pohári prišiel aj o miesto v budúcom ročníku FL. Súťaž opúšťa aj FK Pohronie, ktorý bol po športovej stránke jej najslabší účastník.      

Medzi elitu sa vracia FK Železiarne Podbrezová v pozícii víťaza II. ligy, miesto Serede zaujme v prípade splnenia podmienok v skrátenom licenčnom konaní FK Dukla Banská Bystrica, ktorý obsadil druhé miesto v II. lige.     

Najlepším strelcom skončeného ročníka Fortuna ligy sa stal stredopoliar AS Trenčín Jakub Kadák, ktorý zaznamenal 13 presných zásahov. V sobotu sa rozlúčil s úspešnou hráčskou kariérou v zápase s DAC 1904 Dunajská Streda stopér trnavského Spartaka Martin Škrtel, bývalý kapitán a 106-násobný slovenský reprezentant, účastník MS 2010 i EURO 2016. Na trnavský štadión si našlo cestu 8037 divákov.