​V najbližších dňoch zasadne mimoriadne Prezídium ÚLK

​V najbližších dňoch zasadne mimoriadne Prezídium ÚLK

Únia ligových klubov održala od ŠKF ORION TIP Sereď oficiálnu informáciu, že klub nepodal odvolanie voči prvostupňovému rozhodnutiu licenčného konania SFZ a vzhľadom k tejto situácii zvoláva mimoriadne Prezídium ÚLK.

To, že ŠKF ORION TIP Sereď nepodal odvolanie voči rozhodnutiu licenčného konania SFZ znamená, že budúcu sezónu vo Fortuna lige figurovať nebude. Mimoriadne Prezídium ÚLK sa bude zaoberať najmä dvoma témami, ktoré súvisia s neudelením licencie pre ŠKF ORION TIP Sereď. Bude riešiť play-off o Európsku konferenčnú ligu a baráž o účasť vo Fortuna lige.   

„Je dôležité, aby sme našli v oboch prípadoch spravodlivé športové riešenie v súlade s normami SFZ a ÚLK. Keďže neudelenie licencie sa týka aj európskych pohárov, Sereď nenastúpi ani do play-off o Európsku konferenčnú ligu. Prezídium sa bude zaoberať aj barážou o účasť vo Fortuna lige. Informácie o tom, že Banská Bystrica je už fortunaligová nie sú v tejto chvíli pravdivé. Prezídium ÚLK je najvyšším orgánom riadiacej organizácie Fortuna ligy a tvorí ho všetkých dvanásť klubov aktuálneho súťažného ročníka, o týchto športovo-technických otázkach musí rozhodnúť Prezídium ÚLK, ktoré mimoriadne zasadne v stredu,“ vysvetľuje výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.