Kocian novým trénerom ViOnu: "Kvalita v kádri je, treba ju oživiť"

Kocian novým trénerom ViOnu: "Kvalita v kádri je, treba ju oživiť"

​Futbalový klub ViOn Zlaté Moravce vo štvrtok potvrdil, že ukončil spoluprácu s trénerom Ľubošom Benkovským. Na lavičke fortunaligistu ho nahradí skúsený Ján Kocian, ktorý v minulosti viedol aj slovenskú reprezentáciu. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

"Po nezvládnutom zápase v Senici sme sa s majiteľom dohodli na vzájomnom ukončení. Chcem sa jemu aj všetkým ostatným poďakovať za šancu, ktorú mi dali vo Fortuna lige," uviedol Benkovský. Vo ViOn-e pôsobil od leta 2020 a v minulej sezóne doviedol tím k doposiaľ najlepšiemu umiestneniu v najvyššej slovenskej súťaži - piatemu miestu, ktoré znamenalo baráž o miestenku v Európskej konferenčnej lige (EKL) so Žilinou.   

   

Nového kouča čaká na začiatku náročná úloha - tím bude viesť v baráži o zotrvanie v najvyššej súťaži. Ešte predtým absolvuje záverečné dve ligové stretnutia proti Pohroniu a Liptovskému Mikulášu. "Hľadali sme adepta, ktorý prinesie do kabíny nový impulz. Od piatku sa hlavným trénerom stane Ján Kocian. Veľký a skúsený odborník a rešpektovaná osobnosť nášho futbalu. Sme presvedčení, že spoločne dosiahneme v závere sezóny stanovený cieľ, a to záchranu ViOn-u vo Fortuna lige," uviedol generálny manažér Marek Ondrejka.   

   

"Verím, že tím má väčší potenciál, ako ukázal v predošlých kolách. Zmena podľa mňa prinesie impulz. Kvalita v kádri je, treba ju len oživiť," uviedol Kocian. Národný tím viedol od novembra 2006, keď vystriedal Dušana Galisa. Pri reprezentácií pôsobil aj v rokoch 1993-1995 ako asistent Jozefa Vengloša. Naposledy v roku 2018 trénoval Jemen, predtým pracoval ako asistent trénera v nemeckých kluboch 1. FC Kolín a Eintracht Frankfurt.