Rozhodol gól z osemnástej sekundy

Rozhodol gól z osemnástej sekundy

Futbalisti Slovana Bratislava potvrdili, že sú najlepší tím v súťaži. V derby s treťou Trnavou v rámci 8. nadstavbového kola zvíťazili 1:0.

Zverenci trénera Vladimíra Weissa st. odčinili zaváhanie z predošlého kola, keď po spečatení titulu ukončili úspešnú sériu dvadsiatich zápasov (15-5-0) v Dunajskej Strede. V MOL aréne totiž prehrali 0:2. Triumfom nad rivalom sa však znova naladili na víťaznú vlnu v ten správny čas. Trnavu totiž zdolali v takzvanej generálke na finále Slovnaft Cupu, ktoré sa uskutoční znova na Tehelnom poli v nedeľu 8. mája.

Všetko dôležité v nedeľňajšom zápase sa zrodilo už v prvej minúte. Srb Ivan Šaponjič skvelou kolmicou za obranu našiel svojho krajana Aleksandra Čavriča, ktorý obišiel brankára Dominika Takáča a už v osemnástej sekunde strelil, ako sa napokon ukázalo, jediný gól zápasu. „V podstate už v úvode sme rozhodli o víťazstve v zápase, o ktorom sme vedeli, že nebude ľahký. My sme sa zatiaľ vôbec nepozerali na pohárové finále. Mysleli sme len na tento duel, chceli sme vyhrať, derby je vždy aj o prestíži. Myslím si, že sme o gól boli lepší. Využili sme našu šancu, a preto sme vyhrali,“ hovoril po stretnutí tréner belasých Vladimír Weiss st.

Počas zvyšného priebehu stretnutia sa nič dôležité už neudialo, oba tímy sa totiž cez sformovanú defenzívu súpera len ťažko dostávali do šancí, a tak duel vyústil do najtesnejšieho víťaza majstra z posledných štyroch sezón. Najväčšie ovácie publika prišli v priebehu prvého polčasu, keď v Nitre hokejisti Slovana definitívne spečatili zisk titulu. Stalo sa prvýkrát v histórii, že sa belasí radovali z prvenstva v dvoch najsledovanejších kolektívnych športoch na Slovensku v tej istej sezóne. „Hokejistom veľmi gratulujeme a z ich úspechu sa samozrejme takisto tešíme,“ povedal po stretnutí obranca Slovana Bratislava Vernon De Marco a ďalej pokračoval: „Mám veľkú radosť, že sme potvrdili, že sme na Slovensku najlepší. Zápas sme odbojovali, hrali sme so srdcom a verím, že sme tým potešili fanúšikov.“


Hrdinom stretnutia sa teda stal srbský krídelník Aleksandar Čavrič, ktorý sa v tejto sezóne už druhýkrát presadil v prvej minúte a ukázal, že je ozajstný expert na exportne rýchle góly. „Vyšla nám krásna akcia. Presne takýmto situáciám sa venujeme na tréningu. Vieme, že keď sa nám otvorí priestor za obranou súpera, musíme tam my krídelníci okamžite bežať. Dostal som skvelú loptu od Ivana, a preto sa nám podarilo skórovať,“ rozhovoril sa rýchlonohý hráč Slovana Bratislava a následne doplnil: „Keď zvládnete derby, vždy je to ozaj krásne. Teší ma, že teraz som mohol práve ja pomôcť mužstvu k víťazstvu.“

Nuž a čo treba hľadať za tým, že Slovan rozhodol o víťazstve veľmi rýchlo? „Náš prístup, pretože sme od začiatku boli sústredení. No a dôležité je aj to, že sa Čavričovi v úvode už tradične darí. Môžeme byť spokojní a teraz by sme radi na tento úspech nadviazali vo finále pohára,“ uzavrel Vernon De Marco.

GAŠPARÍK: ASI SME PRIŠLI O DRUHÉ MIESTO

V Trnave boli po prehre na Tehelnom poli pochopiteľne smutní: „Katastrofálny úvod nás pravdepodobne stál druhé miesto. Vieme, že Slovan je veľmi efektívny, je to brejkové mužstvo. My sme prepadli a dovolili sme súperovi rýchly protiútok, z ktorého sme inkasovali. Vo zvyšku zápasu sme mali územnú prevahu, no nevytvorili sme si vyložené šance. Ak si chcete proti Slovanu vytvoriť príležitosti a dať nejaký gól, musí byť kvalita v ofenzívnej časti výrazne vyššia,“ povedal tréner Spartaka Michal Gašparík ml.