Jendrišek za mikrofónom: Skvelá skúsenosť!

Jendrišek za mikrofónom: Skvelá skúsenosť!

Erik Jendrišek zažil v zápase Zlatých Moraviec s Trenčínom premiéru za komentátorským mikrofónom.

Útočník Erik Jendrišek patrí medzi najskúsenejších hráčov Fortuna ligy a svoj kredit naďalej zvyšuje. Hoci v trenčianskom drese odohral v tejto sezóne len pätnásť zápasov, po ktorých ho zastavilo zranenie kolena, pri futbale a svojom klube zvlášť naďalej zostáva. Nie je vylúčené, že sa dokonca vráti na trávniky ešte v tejto sezóne. „V teoretickej rovine je to možné, no závisí to od viacerých okolností. Na tréningoch už pracujem s loptou, som s mužstvom, ale faktorov, ktoré môj prípadný návrat ovplyvnia, je mnoho,“ povedal nám v rozhovore pre fortunaliga.sk

Keď nemohol mužstvu AS pomôcť na trávniku, využil príležitosť a prijal ponuku zápas odkomentovať pre streamovaciu platformu Voyo. „Určite som pred tým mal rešpekt a musím sa priznať, že aj mierny stres. Bola to moja premiéra a myslím si, že ak ešte dostanem šancu, budem viac uvoľnený,“ zhodnotil Jendrišej svoj výkon za mikrofónom, kde bol partnerom skúsenejšieho komentátora Maroša Červenku. Ten futbalistu po zápase s úsmevom pochválil: „Zhostil sa svojej úlohy veľmi dobre. Nešetril zaujímavými postrehmi, jeho prítomnosť dodávala prenosu obrovskú pridanú hodnotu“.

Maroš Červenka je rád, že Jendriška zlomil po krátkom prehováraní a aj vďaka tomu sa futbalové Slovensko dozvedelo nejednu pikošku. „Prezradil napríklad, že Matúša Čonku stretol na štadióne v Krakove ešte ako hráč Cracovie. Nevedno prečo ale jeho prestup padol.  O tomto vedel málokto,“ dodal Červenka.

Vráťme sa však k Erikovi Jendriškovi, ktorý mal zvláštnu úlohu komentovať zápas vlastných spoluhráčov. „Nie je vôbec jednoduché byť v takom prípade objektívny a asi sa to ani nedá. Chalani mi to však uľahčili tým, že podali skvelý výkon a mohol som ich len chváliť,“ usmial sa odchovanec ružomberského futbalu. Svoje portfólio záujmov tak veselo ďalej rozširuje. „Skúsil som aj modeling, o pár dní som mal opäť ísť na Bratislavské módne dni, ale kvôli dohrávke Trenčína s ViOn-om to nevyjde. Som rád aj za možnosť komentovanie a verím, že sa k mikrofónu ešte vrátim. Som otvorený novým výzvam, rád sa učím a naberám nové skúsenosti,“ dodal bývalý slovenský reprezentačný útočník.