Preview: V Trnave priamy súboj o druhé miesto

Preview: V Trnave priamy súboj o druhé miesto

Pozvánka na zápasy 7. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul:

Žilina - Sereď (sobota, 18.00)

Dva najmenej úspešné celky v skupine o titul sa stretnú v priamom súboji o piate miesto. Pre Žilinčanov to už nebude prekročenie vlastného tieňa, hostia ho, naopak, právom považujú za veľký úspech. Aj preto je väčšia motivácia na strane zverencov trénera Jarábka, no musia sa mať na pozore. Žilinčania totiž už nemyslia na nič iné než ukončenie neobvykle dlhej sedemzápasovej série bez víťazstva a ak sa im chorí či zranení hráči dajú dokopy, budú v zápase favoritom. Ak uspeje Sereď, zabezpečí si minimálne piatu priečku, Žilinu však zdolala za štyri roky vo Fortuna lige zatiaľ iba raz.

Trnava - Ružomberok (nedeľa, 17.00) - DajTo

Kým zápas pod Dubňom je súbojom o piate miesto, tak na Štadióne Antona Malatinského si to Spartak rozdá s Ružomberkom o pozíciu korunného princa Fortuna ligy. S 53 bodmi sú v tabuľke bok po boku, vďaka lepšiemu skóre je o miesto vyššie tím z Liptova. Domáce prostredie hovorí pre Trnavu, ktorá si na nulu poradila so Žilinou i Sereďou a v pohárovom semifinále nemala problém s oslabenou Senicou. „Ruža“ však prehrala iba tri z doterajších 28 zápasov, naposledy v polovici februára v derby s Liptovským Mikulášom.

Dunajská Streda - Slovan (nedeľa, 19.30) - Nova Sport

Pri zverejnení sezónneho kalendára si mnohí fanúšikovia DAC krúžkovali práve 24. apríl ako deň, kedy sa o všetkom rozhodne. S majstrovskými ambíciami túžili v MOL aréne vyzvať Slovan a pokoriť ho v boji o titul. Ako už ale vieme, nestalo sa. Práve Slovan je štvrtýkrát po sebe majstrom, podarilo sa mu to už vo veľkom predstihu a zvyšok sezóny sa ponesie v rámci prípravy na boje v pohárovej Európe. Práve tam sa potrebuje kvalifikovať aj DAC. Tretia Trnava je už vzdialená, no štvrté miesto musí byť pre celok zo Žitného ostrova prioritou, aby v kvalifikácii o Konferenčnú ligu hral vždy doma.

Skupina o záchranu:

Liptovský Mikuláš - Pohronie (sobota, 18.00)

Po definitíve vypadnutia z Fortuna ligy sa skončila anabáza trénera Bittengla v žiarskom tíme, na lavičku Pohronia prišiel skúsenejší Peter Lérant. Azda bez tlaku a obavy z vypadnutia, ktoré je už neodvratné, budú hrať Žiarčania uvoľnene a podarí sa im premeniť šance, aké doposiaľ zahadzovali. Viac ale potrebuje vyhrať v Poprade „domáci“ Liptovský Mikuláš, aby si už zabezpečil istotu vyhnutia sa baráži a zároveň zabojoval o senzačné siedme miesto. V septembrovom domácom zápase Pohronie deklasoval 5:1, čo je najvyššie víťazstvo nováčika v sezóne.

Michalovce - Senica (sobota, 18.00)

Po remíze v dôležitom zápase v Zlatých Moravciach sa Michalovciam dýcha ľahšie, na barážový celok majú stále sedembodový náskok, hoci so zápasom navyše. Doma proti Senici budú jasným favoritom, keďže Záhoráci už iba zliepajú káder po hromadných výpovediach. Uvidíme, v akom zložení odcestujú na východ a či budú mať s dorastencami šancu bodovať. Zemplínčania patria medzi kvarteto tímov so šancou na siedme miesto a neradi by ju premrhali, preto im v sobotu povinnosť velí jasne zvíťaziť bez ohľadu na akékoľvek okolnosti.

Zlaté Moravce - Trenčín (sobota, 18.00)

Nepríjemnú situáciu Seničanov sa v hodine dvanástej pokúsi využiť ViOn, ale okrem zdecimovaného súpera v boji o desiate miesto potrebuje decimovať protivníkov aj sám svojou hrou. Ťažko povedať, či sa to podarí práve proti silnému Trenčínu, ale Zlatomoravčanom už vypršal čas na špekulácie. Ak sa chcú vyhnúť baráži, musia začať vyhrávať. S AS v tejto sezóne oba zápasy prehrali na nulu, no štyri získané body z posledných dvoch duelov predsa len vlievajú hráčom do žíl dávku optimizmu. Pretavia ju k ďalšiemu zisku v neľahkom dueli?