Ružomberské tŕne tretíkrát popichali šošonov

Ružomberské tŕne tretíkrát popichali šošonov

Ružomberské tŕne tretíkrát popichali šošonov

Kým „šošoni“ sa naďalej krčia na poslednej priečkehornej šestky, „Ruža“ minimálne do nedele poskočila na druhú pozíciu v tabuľke. Liptáci z nej spadnú na konci týždňa len v prípade, že tretia Trnava zdolá doma v derby vedúci Slovan Bratislava. Oranžovo-čierni potvrdili, že im to v tejto sezóne proti MŠK ide. Na jeseň vyhrali pod Dubňom 2:0, na úvod jari zdolali ešte v základnej časti žlto-zelených doma vysoko 5:1 a teraz uspeli výsledkom 2:0 u súpera aj v nadstavbe. Ružomberčania potvrdili dobrú formu. Na jar prehrali len raz (4-2-1). Naopak, Žilina ťahá šnúru už piatich duelov bez víťazstva, pričom v tomto roku zvíťazilo mužstvo trénera Petra Černáka len doma nad Michalovcami (1-2-4).

Ružomberok uspel v piatok absolútne zaslúžene. Súpera na jeho umelej tráve prestrieľal 25:12 a v pomere pokusov na bránku vyhral 15:2!. Zverenci trénera Petra Struhára dominovali najmä v prvom polčase, keď Žiline nesedelo rozostavenie 3-5-2. Od pohromy zachránil domácich len skvelý brankár Ľubomír Belko. Keď žlto-zelení po zmene strán prešli na ich tradičné 4-3-3, vyrovnali hru, no, paradoxne, práve po zmene strán dvakrát inkasovali. Na začiatku druhého polčasu sa strelecky presadil po veľkej chybe Adama Kopasa Martin Boďa a v úplnom závere po prihrávke Petra Ďungela strelil svoj prvý jarný a celkovo ôsmy gól v sezóne Martin Regáli, ktorý takto skvele oslávil návrat z reprezentačného zrazu, kde sa ocitol prvý raz v kariére. „Z tohto víťazstva mám naozaj veľkú radosť. Mali sme fantastický vstup do zápasu. Chcem pochváliť chlapcov, ktorí naše taktické pokyny plnili do bodky. Už do prestávky sme mohli streliť tri – štyri góly, takže mrzieť nás môže len nižšia efektivita. V druhom polčase súper zmenil rozostavenie, no my sme si rozumne počkali a strelecky sa presadili,“ hovoril s veľkou spokojnosťou po stretnutí ružomberský tréner Peter Struhár. Kľúčový podiel na víťazstve MFK mal útočník Martin Boďa, ktorý dosiahol už šiesty gól v tejto sezóne. „Mali sme veľa šancí. Bolo vidieť, že sme sa na zápas naozaj veľmi dobre pripravili. Žilinčanom sme nedávali priestor a dostupovaním sme ich nútili robiť chyby, z čoho vyplynul náš tlak. V prvom polčase sme z neho nevyťažili žiadny gól, no po zmene strán sme dali dva. Z troch bodov z tohto stretnutia máme veľkú radosť,“ poznamenal Martin Boďa.

Pochopiteľne, smutní boli Žilinčania. „Súper sa na nás dobre pripravil. Nechceli sme hrať cez stred, no práve tade sme to ťahali a potom sme sa nedostali k tomu, čo sme chceli hrať a čo nám vychádzalo predtým. V prvom polčase sme to ustáli vzadu aj so šťastím, no po zlepšenom vstupe do druhého dejstva sme počas našej dominancie inkasovali po katastrofálnej chybe. Po takomto stretnutí sa ťažko hľadajú slová. To, čo sme ukázali v prvom dejstve, nie je naozaj pre nás dobrá vizitka,“ priznal tréner MŠK Peter Černák, na ktorého nadviazal stredopoliar Mário Sauer: „V prvom polčase sme neukázali absolútne nič. Bol to jednoznačne najhorší polčas, aký sme odohrali, odkedy som v prvom tíme. V druhom dejstve sme to chceli zmeniť, hrali sme už lepšie, no paradoxne sme inkasovali dva góly a prehrali. Žiaľ, futbal je niekedy taký. Za tento výkon sme si nezaslúžili vyhrať.“