V Ružomberku priamy súboj o druhé miesto

V Ružomberku priamy súboj o druhé miesto

Pozvánka na zápasy 3. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul:

Žilina - Dunajská Streda (sobota, 13.00 - Nova Sport) 

Asi málokto pred sezónou čakal, že duel Žiliny s DAC bude zápasom šiesteho so štvrtým tímom tabuľky. Ani jeden z aktérov neprežíva ideálny ročník a priama kvalifikácia do pohárovej Európy z prvých troch priečok sa im na míle vzdialila. Žilinčania majú so sobotňajším súperom dlhodobo problém , v posledných osemnástich dueloch ho zdolali iba raz. Na sebavedomí im nepridalo ani penaltové vypadnutie z pohára s Trnavou, a tak musia nabrať opäť nové psychické sily, aby silného, no ako na hojdačke hrajúceho súpera zdolali.

Slovan - Sereď (sobota, 15.00)

Dva najlepšíme tímy jari si to rozdajú na štadióne majstra, Slovan vyzve piatu Sereď. Hostia po sérii štyroch výhier naposledy remizovali so Žilinou, belasí si zasa podelili body s Ružomberkom. Slovan vyhral všetkých desať zápasov proti Seredi s celkovým skóre 27:3, v posledných šiestich dokonca neinkasoval ani gól! Aj preto sa o favoritovi zápasu baviť vôbec nemusíme. Seredčania však aktuálne hrajú lepšie ako kedykoľvek predtým a sme tak zvedaví, nakoľko silná bude ich vôľa prekvapiť futbalové Slovensko a zabodovať tam, kde je to najťažšie. Ružomberku sa to pred týždňom podarilo...

Ružomberok - Trnava (nedeľa, 17.00 - Dajto)

Priamy súboj o druhé miesto síce opticky nemá favorita, ale tretí Ružomberok je rozhodne v lepšej forme a výsledkovo v tomto kalendárnom roku omnoho úspešnejší ako Spartak. Aj preto sa k nemu mu dotiahol už na rozdiel jediného bodu a ak pod Čebraťom pri vyvrcholení 3. nadstavbového kola uspeje, súpera preskočí. Impulzom pre Liptákov môže byť aj premiérová reprezentačná pozvánka pre krídelníka Martina Regáliho, pred ktorým sa trnavský defenzíva musí mať na pozore. Spartak v tomto roku ešte nevyhral a nutne potrebuje zastaviť regres, aby nestratil na jeseň tvrdo vybojovanú pozíciu korunného princa.

Skupina o udržanie:

Michalovce - Zlaté Moravce (sobota, 15.00)

Už pod Norbertom Hrnčárom pokračujú v bojoch o udržanie Michalovčania a hneď na úvod jeho angažmánu prichádza šesťbodový zápas, možno aj kľúčový. Na barážovej priečke je totiž ViOn, ktorý potrebuje zmazať štvorbodovú stratu práve na Zemplínčanov a niet vhodnejšej chvíle ako vo vzájomnom zápase. Naopak, ak uspejú domáci, opäť výrazne prehovoria do boja o siedme miesto, ten takisto ešte nemajú stratený. V desiatich fortunaligových zápasoch v Michalovciach však ViOn ešte nikdy nevyhral, pre domácich je teda obľúbeným súperom.

Pohronie - Liptovský Mikuláš (sobota, 15.00)

Jesenným víťazstvom 5:1 si v zápase proti Pohroniu utvorili Liptáci strelecký rekord a radosť mali aj po remíze 2:2 na pôde súpera. Tretí vzájomný zápas má predovšetkým pre posledný tím tabuľky prívlastok existenčný. Ak Pohronie na domácej pôde nezdolá nováčika, zrejme sa už zo šlamastiky nevyhrabe. Bude to teda duel predovšetkým o Žiarčanoch. Liptáci majú pred súperom priepastný sedemnásťbodový náskok a reálne sú v hre o siedme miesto, no predovšetkým potrebujú istotu vyhnutia sa baráži. Remíza by im zrejme príliš neprekážala, domáci zasa nutne potrebujú uspieť.

Trenčín - Senica (sobota, 15.00)

Súboj dvoch aktuálne najlepších tímov spodnej šestky je jedným z jarných šlágrov skupiny o udržanie. Kto ukáže v bitke o siedme miesto väčšie svaly a vôľu po úspechu? Trenčania môžu byť doma favoritom a ak vyhrajú, Senicu o bod preskočia. Pred týždňom túto úlohu zvládli proti Pohroniu, Záhoráci zasa zdolali Michalovce. Verejne známe sú senické problémy s financiami, hráči však zatiaľ z boja nevycúvali, a to je pred duelom pod Čákovým hradom dobré znamenie.