Michalovce pôjdu pred Sereďou do bubliny, riešia odchod Trusu

Michalovce pôjdu pred Sereďou do bubliny, riešia odchod Trusu

S tureckým útočníkom Kubilayom Yilmazom, po dlhšom čase pred divákmi a s cieľom získať dôležité tri body nastúpia futbalisti MFK Zemplín Michalovce na piatkový úvodný zápas jari Fortuna ligy 2021/2022 proti ŠKF Sereď.

Vyše mesačnú spoločnú zimnú prípravu smerovali práve na zápas 20. kola, ktorý veľa napovie do ich možností postupu do prvej šestky FL. 

V klube riešia pravdepodobný odchod najlepšieho strelca tímu Mateja Trusu, o ktorého má záujem Plzeň. Člen predstavenstva MFK Zemplín Michalovce Ján Sabol však pripomína, že k dohode s účastníkom najvyššej českej súťaže doteraz neprišlo. "Zatiaľ nie je nič rozhodnuté. O Trusovom možnom odchode vieme počas celej zimnej prípravy a čiastočne s ním počítame. Všetko závisí od podmienok, ktoré nám Plzeň ponúkne. Naša dlhodobá skúsenosť hovorí, že nie je dobré držať hráča nasilu. Matej síce má s nami zmluvu ešte na 1,5 sezóny, takže by sme ho ešte nemuseli pustiť, ale nebolo by to rozumné. Zatiaľ sme dostali iba prvú ponuku a tá nikdy nie je veľmi vysoká. Bolo veľa záujemcov zo strany klubov, ktoré spomínali jeho agenti, ale my sme nedostali žiadnu oficiálnu. Preto je zbytočné hovoriť o iných možnostiach."      

Tréner Miroslav Nemec sa tri dni pred zápasom pripravoval na obe alternatívy. "Mám už predstavu o zostave, ktorá pôjde proti Seredi. Je alternatíva s ním a aj bez neho."      

V nedávnom období sa vedenie michalovského klubu dohodlo na hráčskej výmene so Zlatými Moravcami. Na Zemplín prišiel Rakúšan s tureckými koreňmi Kubilay Yilmaz, opačným smerom zamieril Georgios Neofytidis. "Kubilay mal v Trnave fantastickú sezónu, potom bol trochu dolu. Teraz je na mne a na nás v klube, aby sa zdvihol a znovu strieľal góly. Oslovili sme veľa slovenských hráčov, žiaľ, neprišli. Neviem, či im prekáža vzdialenosť alebo niečo iné. Mnohí neboli ochotní prísť, no o to viac sa tešíme, že prišli hráči, ktorí tu chcú niečo dokázať," povedal tréner Miroslav Nemec.      

Do kádra pribudol aj 21-ročný brankár Matej Vajs a nie sú vylúčené ani ďalšie príchody. "Do 21. februára je prestupové obdobie a do poslednej chvíle sa budeme snažiť posilniť mužstvo. Často sa stáva, že krátko pred týmto termínom ešte viacerí kvalitní hráči nemajú angažmán. Takýmto spôsobom sme v minulosti získali niekoľko zaujímavých posíl," prezradil Sabol.      

Futbalisti Michaloviec strávili zimnú prestávku na 8. mieste Fortuna ligy a na vytúženú prvú šestku strácajú jeden bod. Na tejto pozícii je zatiaľ Senica, jeden bod stráca aj Sereď. Práve MFK bude v piatok 11. februára prvý súper Michalovčanov v kalendárnom roku 2022. V klube si uvedomujú, že v hre budú mimoriadne dôležité body. "Pred spoločnou zimnou prípravou sme si stanovili určité ciele, ktoré sme počas nej splnili. Najdôležitejšie je, že všetci hráči sú zdraví. Spravili sme všetko pre to, aby sme sa pripravili na najbližšie tri zápasy," poznamenal Nemec.      

Michalovce zvýšili šance na účasť v najlepšej šestke víťazstvom v Zlatých Moravciach 1:0 v záverečnom zápase jesennej časti. "S prípravou som spokojný, spravili sme maximum. Vyhrali sme v nej všetkých päť zápasov a som presvedčený o tom, že do zápasu so Sereďou dajú všetko. Myslím si, že bude kľúčový pre postup," poznamenal Ján Sabol.      

Hráčov čaká pred zápasom so Sereďou "bublina," resp. izolácia, aby minimalizovali riziko nákazy koronavírusom. Novinkou z michalovského klubu sú aj marketingové aktivity súvisiace so 110. výročím založenia klubu. "Každý klub sa pýši svojou históriou. My sme už niekoľko rokov jediný zástupca východného Slovenska v najvyššej futbalovej súťaži a tiež sa máme čím pýšiť. Pre sezónu 2021/2022 sme si pripravili upravené logo, ktoré sa bude s nami niesť po celý rok 2022. Uplynulých 10 rokov vnímame ako veľmi úspešné obdobie pre náš klub. Pre fanúšikov pripravíme hlasovanie, v ktorom vyberú najlepšiu 11-tku a trénera. Naše aktivity by mali vyvrcholiť v lete. Oslovili sme tri kluby - jeden z Britských ostrovov, jeden zo španielskej La Ligy a jeden legendárny z Česka, ktoré by mali u nás absolvovať prípravu. Ešte ich nechcem menovať, keďže nie sú potvrdené. Do konca februára budeme poznať presný koncept," prezradil marketingový manažér Július Kmec.      

prípravné zápasy MFK Zemplín Michalovce:      

Michalovce - Humenné 1:0, gól Michaloviec: Marcin      

Michalovce - Lipany 3:1, Záhradník, Trusa, Marcin      

Michalovce - Trebišov 3:2, Trusa, Marcin, Ranko      

Michalovce - Košice 3:0, Záhradník 2, Petrík      

Michalovce - Prešov 3:1, Gembický 2, Petrík