Z trávnikov za Playstation, v nedeľu e-Fortuna liga Challenge

Z trávnikov za Playstation, v nedeľu e-Fortuna liga Challenge

Únia ligových klubov, ktorá riadi Fortuna ligu, usporiada v nedeľu už tretí ročník obľúbeného turnaja e-Fortuna liga Challenge, do ktorého sa zapojí 12 futbalistov z 12-tich tímov Fortuna ligy.

Ešte pred štartom jarnej časti Fortuna ligy, ktorá sa naplno rozbehne 11. februára, sa uskutoční atraktívny turnaj e-Fortuna liga Challenge v hre FIFA 22, ktorého sa zúčastní 12 futbalistov z 12-tich klubov našej ligy. Každý hráč bude reprezentovať svoj tím, pričom futbalisti budú hrať z domu online. Celý turnaj bude moderovaný a streamovaný na kanáli Twitch či na Facebooku Fortuna ligy. Turnaj sa uskutoční v nedeľu 6.2.2022 od 15:00, pričom finále je na programe približne o 19:30. Moderátormi budú Andrej Zvolenský a Maroš Červenka. Exkluzívnym hosťom v štúdiu bude aj Timotej „Cristy“ Starinský, historicky prvý víťaz e-Fortuna ligy, ktorá sa uskutočnila v roku 2021 a Cristy hájil farby MFK Ružomberok.   

TRETÍ ROČNÍK OBĽÚBENÉHO TURNAJA   

Ide už o 3. ročník e-Fortuna liga Challenge. Víťazom prvého ročníka, ktorý sa uskutočnil pred dvoma rokmi, bol Dalibor Takáč z MFK Ružomberok, víťazom uplynulého ročníka Sidney Friede z DAC 1904.   „Po predchádzajúcich ročníkoch sa sami ľudia, fanúšikovia, dopytovali po ďalšom pokračovaní. Online stream z turnaja vždy sledujú tisícky fanúšikov. Cieľom je ponúknuť fanúšikom i našim futbalistom zábavný formát, myslím, že v tejto dobe je to obzvlášť dôležité,“ hovorí Milan Ondruš z Únie ligových klubov.   

ZÁBAVA I POMOC   

e-Fortuna liga Challenge má predovšetkým pobaviť, no hlavným cieľom je aj pomoc. Víťaz turnaja si totiž odnesie prémiu vo výške 1.000 eur, ktorú však musí venovať na dobrú vec, a to organizácii, ktorú si sám, resp. spolu s klubom vyberie. Dalibor Takáč tak mohol pomôcť Trojlístku v Ružomberku a jeho čin označili tamojší pracovníci slovami „konečne nám vyšlo slniečko“, Sidney Friede sa zas rozhodol spolu s materským klubom DAC Dunajská Streda venovať prémiu organizácii Carissimi.   

NA SVOJE SI PRÍDU AJ GAMERI   

Turnaj je súčasťou ešportového konceptu, s ktorým najvyššia futbalová liga pracuje už druhý rok. Aj tento rok sa otvorí registrácia do e-Fortuna ligy a aj tento rok bude e-Fortuna liga hľadať najlepšieho hráča FIFA 22 na Slovensku. Vlani sa historicky prvým víťazom e-Fortuna ligy stal Timotej „Cristy“ Starinský, ktorý reprezentoval MFK Ružomberok. Viac informácií ohľadne e-Fortuna ligy prinesieme práve počas nedeľného streamu.   

SYSTÉM TURNAJA E-FORTUNA LIGA CHALLENGE   

Futbalisti budú hrať FIFU 22 na konzolách Sony Playstation 4 alebo 5. Každý hráč si vyberie svoj obľúbený svetový tím, za ktorého odohrá celý turnaj. Na úvod sú naplánované základné skupiny. Do vyraďovacích bojov postupujú ďalej len víťazí skupín. Hrá sa v režime „kick-off overal 90“ vždy na jeden víťazný zápas (Overal 90 je herný režim a znamená, že tímy majú rovnakú úroveň, pozn. red.). Finále je predbežne naplánované na 19:30 hod. V turnaji svieti aj jedno meno hráča, ktorý nemá skúsenosti s Fortuna ligou, Bálint Csóka je člen akadémie DAC Dunajská Streda a bude reprezentovať svoj klub na turnaji. Na diaľku bude držať palce aj svojim starším kamarátom z A-tímu, ktorých v nedeľu čaká generálka na Fortuna ligu   

ZÚČASTNENÍ HRÁČI

  • ŠK Slovan Bratislava: David Hrnčár 
  • Spartak Trnava: Marek Ujlaky 
  • MFK Ružomberok: Samuel Šefčík 
  • DAC D. Streda: Bálint Csóka (U19)  
  • FK Senica: Lukáš Kučera 
  • ŠKF Sereď: Roberto Dias 
  • Zemplín Michalovce: Sebastian Gembický 
  • AS Trenčín: Michal Kukučka 
  • Tatran L. Mikuláš: Dominik Sváček 
  • ViOn Z. Moravce: Martin Kovaľ 
  • FK Pohronie: Patrik Blahút

PROGRAM E-FORTUNA LIGA CHALLENGE

SKUPINA A (15:15 – 16:00)

15:15 - David Hrnčár (Slovan) - Marek Ujlaky (Trnava)     

15:30 - Lukáš Kučera (Senica) - David Hrnčár  (Slovan)     

15:45 - Marek Ujlaky (Trnava) - Lukáš Kučera (Senica)

SKUPINA B (16:05 – 16:50) 

16:05 -  Bálint Csóka (DAC) - Dominik Sváček (L.Mikuláš) 

16:20 - Dominik Sváček (L.Mikuláš) - Patrik Blahút (Pohronie) 

16:35 - Patrik Blahút (Pohronie) -  Bálint Csóka (DAC)
  

SKUPINA C (16:55 – 17:40) 

16:55 - Adrián Kaprálik (Žilina) - Samuel Šefčík (Ružomberok) 

17:10 - Michal Kukučka (Trenčín) - Adrián Kaprálik (Žilina) 

17:25 - Samuel Šefčík (Ružomberok) - Michal Kukučka (Trenčín)

SKUPINA D (17:45 – 18:30) 

17:45 - Martin Kovaľ (ViOn) – Roberto Dias (Sereď) 

18:00 - Sebastian Gembický (Michalovce) - Martin Kovaľ (ViOn)     

18:15 - Roberto Dias (Sereď) - Sebastian Gembický (Michalovce)
  

SEMIFINÁLE #1 (18:35 – 18:50) 

Víťaz A1 - Víťaz B1 

SEMIFINÁLE #2 (18:55 – 19:10) 

Víťaz C1 - Víťaz D1                                        

ZÁPAS O 3. MIESTO (19:15 – 19:30)

FINÁLE (19:30 – 19:45)