Twardzik prestúpil z Trnavy do rakúskeho LASK Linz

Twardzik prestúpil z Trnavy do rakúskeho LASK Linz

Český futbalový obranca Filip Twardzik prestúpil zo Spartaka Trnava do rakúskeho tímu LASK Linz. Fortunaligový klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

Dvadsaťosemročný stopér prišiel do Spartaka pred rokom z Karvinej a okamžite sa stal pilierom základnej zostavy. V prebiehajúcej sezóne odohral 15 ligových zápasov, v ktorých trikrát skóroval. Nastúpil aj na päť duelov v predkolách Európskej konferenčnej ligy a dvakrát strelil gól do siete FC Mosta.      

"Dostali sme z LASK Linz ponuku na Filipa a aj hráč prejavil túžbu prestúpiť. Keďže už má svoj vek, v budúcnosti by už z jeho pohľadu taká zaujímavá ponuka prísť nemusela. Rokovania trvali dlho a nakoniec sme dospeli k dohode, ktorá je akceptovateľná aj pre nás. Filipovi ďakujeme za jeho služby, ktoré v našich farbách odviedol a v novom pôsobisku mu držíme palce. Samozrejme, teraz pracujeme na príchode hráča na jeho post, aby sme ho adekvátne nahradili," povedal generálny manažér Andrej Kalina.      

foto: LASK Linz

"Je to presne rok, čo som prišiel do najlepšieho klubu s najlepšími fanúšikmi na celom Slovensku. Chcel by som poďakovať najmä celej kabíne, realizačnému a tímu a hráčom za skvelý kolektív. Všetkým prajem všetko dobré do budúcnosti a budem držať palce vo zvyšku sezóny. Snáď sa podarí to, po čom všetci v Trnave túžia a vyhráte znova titul," uviedol Twardzik.