Vahan Bichakhchyan opúšťa MŠK Žilina, mieri do Poľska

Vahan Bichakhchyan opúšťa MŠK Žilina, mieri do Poľska

Arménsky stredopoliar Vahan Bichakhchyan opúšťa MŠK Žilina po štyri a pol roku, keď prestupuje do poľského Pogoňu Štetín.

Najproduktívnejší hráč MŠK Žilina a spolu s trenčianskym Jakubom Kadákom aj celej Fortuna ligy bude pokračovať v kariére v aktuálne druhom celku poľskej súťaže. Jeho prestup bol témou už počas jesennej časti, „no dohodli sme sa, že do konca jesene ostane tu a spraví maximum, aby sme získali čo najviac bodov," objasnil pre žilinský web športový manažér šošonov Karol Belaník. 

Štetín nebol jediným záujemcom, vytrvalo však bojoval o Arména. "Vahan rozmýšľal nad touto ponukou už dlhšie a po vianočných sviatkoch nám oznámil, že by rád vyskúšal ďalšiu výzvu vo svojej kariére. Pogoň Štetín je klub, ktorý je aktuálne na druhom mieste poľskej najvyššej súťaže a má vysoké ambície. Veľmi zavážilo aj to, že Pogoň pred pár dňami predal hráča hrajúceho na Vahanovej pozícii do Anglicka, a tak sa zvýšila šanca na pravidelné zápasové minúty už od začiatku jeho pôsobenia,“ povedal športový manažér MŠK. 

Vahanovi sa neodchádzalo spod Dubňa ľahko. Rozlúčka bola emotívnejšia než inokedy. "Žilina ma naučila to, čo bolo na mne vidno aj na ihrisku - emóciu, charakter, mentalitu, neustálu motiváciu, ciele. Vždy to tu bolo najmä o kolektíve, každý chcel robiť maximum pre tímový úspech. Žilina stojí za to. Nikdy som si nepredstavoval ten deň, keď budem odchádzať, ale, bohužiaľ, prišiel. Život je niekedy veľmi emotívny," povedal líder asistencií Fortuna ligy po jeseni a arménsky reprezentant Vahan Bichakhchyan, Na otázku, prečo práve Štetín, odpovedal Bichakhchyan jednoducho. "Vnútorne som cítil, že je čas na nové výzvy, vyskúšať to inde, ale opakujem, že to nebolo ľahké rozhodnutie. Odchádza sa mi veľmi ťažko. Poliaci mali vážny záujem, viackrát som počul, že majú kvalitný tím, ktorý bojuje o titul a zároveň hrá dobrý futbal."