Vo ViOn-e je cieľom záchrana, Benkovský: "Urobíme pre to všetko"

Vo ViOn-e je cieľom záchrana, Benkovský: "Urobíme pre to všetko"

​Zimná príprava slovenského fortunaligového klubu FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble na jar 2021/2022 prebehne výlučne v domácich podmienkach.

V pondelok odštartoval tím trénera Ľuboša Benkovského bez Martina Gamboša, ale s navrátilcami Michalom Pintérom a Tomče Grozdanovskim. Gamboš ukončil činnosť v mužstve po jesennej časti, na skúšku z treťoligovej Galanty prišiel útočník Tomáš Horák. V klube sú pripravení na záchranárske práce, tím je v tabuľke po jesennej časti na predposlednej barážovej pozícii, na istotu záchrany stráca bod. "Vieme v akej sme situácii, verím, že úlohy ktoré sú pred nami počas krátkej zimnej prípravy splníme. Káder zostal v podstate pohromade. Sme tu preto, aby sme urobili všetko pre záchranu ligy. Je dobré, že chalani, ktorí sa vrátili vedia do čoho idú," povedal kouč Benkovský a na margo posilnenia kádra dodal: "Hľadáme typologicky vyššieho hráča na hrot, takého ako sme mali v minulej sezóne. O menách, ktoré sa spomínajú zatiaľ hovoriť nechcem, všetko je v štádiu riešenia. Po operácii sa vracia Duga, Kovaľ a Chobot jarnú časť ešte nestihnú. O predĺžení kontraktu s Kyziridisom ešte neviem povedať konečné slovo. Na skúšku prišiel Horák, je to hráč z nižšej súťaže, uvidíme ako sa predvedie."      

Za kabínu sa pred médiá postavili stredopoliar Denis Duga a obranca Michal Pintér. "Som veľmi rád , že môžem byť konečne s chalanmi. Teším sa, no nečaká nás nič ľahké. Ale verím, že sa dobre pripravíme na jar a že sa v tabuľke budeme posúvať vyššie. Dnes som absolvoval výstupné testy po operácii a dúfam, že bude všetko ok," uviedol Duga. "Po polroku strávenom v Liptovskom Mikuláši sme si sadli s majiteľom, všetko sme si vysvetlili a dohodli sme sa. Ďakujem pánovi majiteľovi, ktorý ma už niekoľkokrát podržal, je čas splatiť dlh," objasnil Pintér.      

Vionisti majú v pláne päť prípravných stretnutí, v rámci Tipsport ligy sa stretnú  s Trnavou, Skalicou a Senicou. Všetky stretnutia sa odohrajú v Senci. Predposledný duel bude s Podbrezovou a generálka proti Petržalke. Pred rokom sa kvôli koronavírusu museli z Tipsport ligy odhlásiť. Na úvodné jarné kolo Fortuna ligy pocestujú Zlatomoravčania do Popradu, kde nastúpia proti Liptovskému Mikulášu (12. februára).      

program zimnej prípravy ViOn-u Zlaté Moravce:      

15. januára: ViOn - FC Spartak Trnava (13.00 h., Senec)      

19. januára: ViOn - MFK Skalica (10.30 h., Senec)      

22. januára: ViOn - FK Senica (10.30 h., Senec)      

29. januára: ViOn - Železiarne Podbrezová (13.00 h., ViOn)      

5. februára: ViOn - FC Petržalka (13.00 h., ViOn)      

12. februára: ViON Zlaté Moravce - MFK Liptovský Mikuláš (20. kolo FL, Poprad)