AS Trenčín odštartoval zimnú prípravu

AS Trenčín odštartoval zimnú prípravu

Futbalisti AS Trenčín začali v piatok so zimnou prípravou na fortunaligovú jar 2021/2022 bez 11 hráčov, ktorým na prvom tréningu znemožnil účasť koronavírus.

Tréningovým procesom je stále poverený tréner Juraj Ančic, ktorý mal na prvej tréningovej jednotke k dispozícii zatiaľ 21 futbalistov.

V po jeseni deviatom tíme tabuľky už nepokračujú Martin Šulek, ktorý nepredĺžil zmluvu, resp. Tomáš Fryšták, český brankár odišiel do materského 1. FC Slovácko. Z dorastu začali prípravu s A-tímom talentovaní Šimon Mičuda a Samuel Bagín, ktorí už v závere minulého roka aj podpísali svoje prvé profesionálne zmluvy.  

"Zaoberáme sa situáciou odvtedy, ako pán Hlinka požiadal o uvoľnenie. Analyzujeme ju dopodrobna tak, aby sme ju už zastabilizovali. Nebudeme sa ponáhľať, budeme veľmi dôsledne a racionálne uvažovať nad tým, k čomu sa vrátiť. Juraj Ančic má všetky kompetencie trénera prvého mužstva a je na sto percent zodpovedný za prvý tím. Chceme hľadať ľudí, ktorí sú schopní a pripravení urobiť pre klub maximum. To je v dnešnej dobe ťažké. Je to alfa a omega najbližších dní," povedal vo video rozhovore pre klubový web generálny manažér Róbert Rybníček.      

"Podľa mojich informácií je fakt, že som poverený viesť tím ako hlavný tréner. Jasnejšie bude do dvoch troch týždňov. Už som si na túto situáciu zvykol, bol by som samozrejme rád, vedieť to čo najskôr, aby som sa mohol zariadiť. Potrebujeme zastabilizovať našu výkonnosť, aby sme boli konzistentní v zápasoch. Máme nejaké zdravotné problémy momentálne, ale verím, že v priebehu týždňa sa to všetko dá do poriadku," vyjadril sa tréner Ančic.    

Zimnú prípravu absolvuje AS rovnako ako pred rokom v domácich podmienkach. Jej súčasťou bude sedem zápasov. Tri odohrá v rámci tradičnej Tipsport ligy. Do hernej časti prípravy vstúpi zápasom Tipsport ligy proti Sigme Olomouc, ktorý odohrá v piatok 14. januára na domácom Štadióne Sihoť. Už o štyri dni neskôr privíta doma v druhom zápase zimnej súťaže MFK Vyškov. Tipsport ligu uzavrie 26. januára v Brne proti domácej Zbrojovke. V príprave si Trenčania zmerajú sily i s Rapidom Viedeň v Rakúsku. Generálkou pred štartom ligy bude 5. februára dvojzápas proti Dukle Banská Bystrica a MŠK Púchov.      

program prípravy AS Trenčín:      

14. januára, 15.00 h: AS Trenčín - Sigma Olomouc (Tipsport liga)      

18. januára, 18.00: AS Trenčín - MFK Vyškov (Tipsport liga)      

26. januára, 13.00: FC Zbrojovka Brno - AS Trenčín (Tipsport liga)      

29. januára: Rapid Viedeň – AS Trenčín      

30. januára: AS Trenčín - FK Rohožník      

5. februára: AS Trenčín - MFK Dukla Banská Bystrica      

5. februára: AS Trenčín - MŠK Púchov | Štadión Sihoť