Pohronie povedú Bittengl a Adler, športovým manažérom Furka

Pohronie povedú Bittengl a Adler, športovým manažérom Furka

Novým športovým manažér fortunaligového klubu FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa sa stal Patrik Furka, ktorý dosadil na post hlavného trénera Čecha Martina Bittengla a jeho asistentom bude Lubomír Adler.

Furka začal pôsobiť pri A-tíme od januára a jeho prvou úlohou bolo doplniť tím, aby bol schopný adekvátne bojovať o záchranu v jarnej časti Fortuna ligy a angažovať dvojicu trénerov. Obaja pochádzajú zo susedného Česka. "Hľadali sme takpovediac nové tváre, napriek tomu majú vlastnosti a skúsenosti, ktoré práve teraz potrebujeme. V prípade Martina Bittengla ide o mladého (37 r.), moderného a veľmi progresívneho trénera, ktorý niekoľko rokov pôsobil ako technický riaditeľ mládežníckej akadémie vo Vancouveri. Lubomír Adler (48 r.) je zase jeho vhodným vyvážením. V minulosti pôsobil ako športový riaditeľ mládeže v Baníku Ostrava a ako tréner naposledy v českej III. lige v FC Hlučín. Veľmi dobre poznám systém jeho práce a aj jej výsledky. Som presvedčený, že kombinácia progresivity, entuziazmu a skúsenosti, ktoré sa skĺbia v oboch tréneroch, bude pre nás kľúčom k záchrane vo Foruna lige," uviedol nový manažér pre oficiálnu stránku klubu.      

Pohronie sa teraz zameria na doplnenie kádra: "Kritériá, na ktoré hľadíme, sú charakter a mentalita hráča. Nie je dôležité, koľko má ligových štartov, aké má dnes meno, zásadná je motivácia, čo chce v Pohroní dosiahnuť a prečo sem ide. Od hráča potrebujeme, aby spojil osobnú motiváciu s cieľom klubu a nie opačne. Samozrejme, musí mať aj svoju kvalitu. Oslovujeme hráčov, ktorých poznáme a o ktorých vieme, že ešte chcú vo svojej kariére niečo dosiahnuť a boj o záchranu Pohronia im v tom môže pomôcť. S niektorými začíname podpisovať zmluvy, v najbližšom čase budeme zverejňovať aj mená. Časť hráčov prichádza aj na skúšku a z nich budeme vyberať vhodných adeptov."      

Pohronie odštartuje prípravu na jarnú časť 10. januára, prvé tréningy sa začnú už o päť dní skôr. "Začneme trénovať s časťou tímu a pripoja sa aj hráči, ktorých chceme vyskúšať, dokonca spoločne odohráme jeden prípravný zápas. V pondelok 10. januára sa pripoja ďalší hráči a príde aj hlavný tréner Bittengl, ktorému sa skôr z Kanady, kde doteraz pôsobil, pricestovať nepodarilo. Potom už príprava začne naplno a počas nej ešte budeme posilňovať káder tak, aby sme štart súťaže stihli v optimálnom zložení a forme," dodal Furka.