Pekné predstavenie na záver roka

Pekné predstavenie na záver roka

Futbalisti vedúceho Slovana Bratislava remizovali na záver roka v poslednom zápase jesennej časti Fortuna ligy na ihrisku Žiliny 1:1.

Belasí neprehrali ani v jedenástom zápase po sebe (9-2-0) a na čele tabuľky prezimujú so štvorbodovým náskokom pred druhou Trnavou. Žilinčania po remíze 2:2 z Tehelného poľa nepodľahli favoritovi ani v druhom vzájomnom stretnutí sezóny, no keďže veľa bodov postrácali v iných zápasoch, do jarnej časti vstúpia z piatej priečky. Na záver roka videli diváci veľmi atraktívne stretnutie, ktoré sa hralo vo vysokom tempe. Do vedenia išli hostia v 21. min. Green z priameho kopu poslal výborný center, Mráz v šestnástke hlavičkoval a namseroval loptu k vzdialenejšej žrdi – 0:1. Slovanisti mali vo zvyšnom priebehu zápasu viac šancí, domáci zase viac držali loptu na svojich kopačkách. „Šošonom“ sa podarilo vyrovnať v 73. min, keď si Anang narazil loptu s Paurom a prestrelil brankára Šullu – 1:1. 

„Veľmi sme chceli tento zápas vyhrať, no musíme rešpektovať kvalitu súpera. Hrali sme dobre, dominantne, bežecky sme zápas zvládli. Slovan mal šance, ale takisto aj my. Pokiaľ by sme lepšie dotiahli do konca situácie v pokutovom území, mohli sme vyrovnať už skôr. Súper sa zase dostával do nepríjemných brejkových situácií, ktoré sme niekedy aj so šťastím ustáli,“ povedal tréner žlto-zelených Peter Černák, na ktorého nadviazal kapitán domáceho tímu Jakub Paur: „Bol to z oboch strán behavý zápas. Oba tímy to odmakali. Mám pocit, že sme nedotiahli niekoľko pološancí vo finálnej fáze. Všade nám chýbal krok, aby sme to dotlačili do bránky. Cítil som, že môžeme vyhrať. Škoda, že sa nám to nepodarilo, no vzhľadom na priebeh zápasu musíme brať aj bod.“ 

Slovanisti veľmi túžili po víťazstve. Na jeseň sa im totiž nepodarilo na ihrisku zdolať žiadneho zo súperov, ktorí v minulej sezóne obsadili druhé až štvrté miesto. Nevyšlo im to ani tentoraz. „Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Žilina má mladé, behavé a kvalitné mužstvo. Na umelom povrchu domáci podávajú výkony, ktorými prinútia súperov veľa behať bez lopty. Myslím si, že sme sa na to rozumne pripravili a v poslednom kole sme vyžmýkali všetky sily. S výkonom mužstva som veľmi spokojný. Čo sa týka hernej disciplíny, hrali sme ako tím, nemali sme žiadny slabý výkon. Nie som úplne spokojný s efektivitou, respektíve dotiahnutím brejkových situácií. Šance mali aj domáci, preto je deľba bodov zrejme spravodlivá,“ hodnotil zápas tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. 

Vydarený návrat pod Dubeň zažil útočník Slovana a Exžilinčan Samuel Mráz, ktorý sa v drese „šošonov“ stal v sezóne 2017/18 najlepším strelcom Fortuna ligy a odtiaľ zamieril do talianskeho Empoli. Práve on zaznamenal jediný gól belasých v dueli. „Tešil som sa do Žiliny, poznám tamojšie prostredie, našiel som tam známe tváre. Zápas som si v dobrom slova zmysle užil. Cítil som sa veľmi dobre, fyzicky i herne. Mrzí ma, že sme nevyhrali. Myslím si, že zápas mal dobré parametre a ak by mohli byť na štadióne fanúšikovia, mali by sa na čo pozerať. Súboj priniesol veľa šancí a pekných okamihov,“ povedal na margo posledného zápasu roka Samuel Mráz.