Víťazstvo charakteru

Víťazstvo charakteru

Na jednej strane veľká radosť, na druhej sklamanie. Futbalisti Senice zdolali na záver jesene Trenčín (1:0), oba tímy potvrdili výsledkový trend z predošlých týždňov.

Záhoráci sa na záver roka dostali do veľmi dobrej formy. Z posledných štyroch zápasov vydolovali desať bodov  (3-1-0), pričom v troch predošlých dueloch si udržali čisté konto a zvíťazili zhodne 1:0. Naopak, Trenčania sú v kríze, akú už dlho nezažili. Nepomohla im ani rezignácia trénera Petra Hlinku. Hráči AS už pod vedením Juraja Ančica prehrali aj druhý zápas, celkovo ťahajú šnúru piatich prehier za sebou. Kým Senica sa zásluhou dobrej formy prepracovala do hornej polovice tabuľky a do úvodných troch jarných duelov záveru základnej časti vstúpi zo šiestej priečky, Trenčania spadli už na deviate miesto. Pritom na Záhorí mužstvo spod Čákovho hradu určite nebolo horšie. Trenčania doplatili na nedostatočnú koncentráciu v prvom polčase, keď Niarchos v 13. min prekabátil Pirinena, nezištne prihral Jurdíkovi a domáci išli do vedenia. Od tohto momentu dominovali na ihrisku hostia, no tým sa nepodarilo skórovať. Cez veľmi dobrú defenzívu súpera sa do šancí dostávali ťažko a keď sa im to už aj podarilo, proti bol skvelý brankár Henrich Ravas. Toho ešte za stavu 0:0 podržalo brvno po Laurinčíkovej strele, no pri pokusoch Kadáka, Jendrišeka či Pirinena bol pozorný. „Len som si robil svoju robotu rovnako ako hráči predo mnou. Vždy sa snažím pomôcť. Pri brvne som mal aj šťastie. Z posledných troch zápasov sme trikrát vyhrali a udržali si čisté konto. To je pre brankára a obranu výborné,“ povedal odchovanec Záhorákov, ktorý vzhľadom na aktuálnu formu dostal aj otázku, či mu nie je ľúto, že sa jesenná časť končí. „Sme rozohraní, ale niektorí chalani si potrebujú aj odpočinúť. Petrovi Pavlíkovi už ťahá na päťdesiatku, tak si asi potrebuje trochu vydýchnuť. Sedem rokov som pôsobil v Anglicku, kde sa hralo aj na Vianoce. Aj ja by som si rád užil sviatky,“ doložil Henrich Ravas. 

Je verejné tajomstvo, že senický klub neprežíva ľahké časy. Tréner Záhorákov Pavel Šustr aj preto vyzdvihol morálne vlastnosti jeho zverencov. „Pre nás sú posledné zápasy o charaktere hráčov a každého z nás, čo sme v Senici. Potvrdili sme, že máme charakterné mužstvo. Všetci chlapci na ihrisku ukázali, že sa dokážu pobiť o to, aby dosiahli dobré výsledky,“ uviedol český kormidelník. 

Trenčania na rozdiel od jeho zverencov sa na ihrisku veľmi trápia. „Záver jesene nám vyšiel katastrofálne. Pamätám si len jednu horšiu sériu z čias pôsobenia v Ružomberku, keď som mal asi sedemnásť rokov. Ťažko sa mi hľadaj slová,“ povedal 35-ročný najskúsenejší hráč v trenčianskom kádri, útočník, Erik Jendrišek, na ktorého nadviazal tréner tímu Juraj Ančic: „S výnimkou prvých trinástich minút sme boli dominantní, nebezpeční, dobre sme dostupovali a napádali súpera. Mali sme veľa šancí. Žiaľ, futbal nám ukázal krutú tvár. Z jednej situácie sme inkasovali a až do konca sme na to nedokázali zareagovať streleným gólom. Prehrali sme nezaslúžene, ale to nie je pre nás výhovorka. Keď nevieme skórovať z takýchto šancí, nemôžeme pomýšľať na úspech.“