Liptáci strihali trnavské šnúry

Liptáci strihali trnavské šnúry

Prvýkrát v tomto roku nezískali doma ani bod a takisto premiérovo inkasovali tri góly. Trnavský Spartak zažil najťažšiu prehru od príchodu trénera Michala Gašparíka ml. na lavičku.

O ukončenie pekných sérií červeno-čiernych sa postarali Ružomberčania, ktorí z pozície tretieho tímu tabuľky vyhrali na trávniku druhého presvedčivo 3:0. Trnava – ak nepočítame kontumačnú prehru so Slovanom – ťahala v lige dvanásťzápasovú bodovú šnúru (9-3-0), Uťal jej ju Ružomberok, ktorý z posledných deviatich zápasov zakopol len dva razy (7-1-1). 

Úvod zápasu priniesol taktické šachy, no po faule Jonesa na Madleňáka v pokutovom území sa ráz duelu zmenil. Kochan otvoril z penalty skóre, po zmene strán rýchlo pridal ďalšie dva góly Regáli a keď nešťastník stretnutia Jones videl druhú žltú a následne červenú kartu, bolo po Trnave. Liptáci už v tejto sezóne pripravili nejedno prekvapenie. Veď napokon, iba oni zatiaľ dokázali zdolať Slovan. Napriek tomu, trojgólový triumf v City aréne mohol čakať len málokto. 

„Svedomito sme sa na tento zápas pripravili. Chceli sme ukázať svoje maximum. Vypálilo to takto a sme za to vďační,“ hovoril po stretnutí najlepší muž na trávniku – autor dvoch gólov Martin Regáli. Rýchlonohého a technicky veľmi dobre vybaveného krídelníka nenahnevalo, že tesne pred striedaním nevyužil šancu na zavŕšenie hetriku. Skôr ho škrela žltá karta, ktorú dostal v prvom polčase. „Mrzí ma to, lebo nebudem môcť hrať v Michalovciach. Bola prísna, no už s tým nič nespravím,“ uviedol futbalista, ktorý sa v tejto fortunaligovej sezóne presadil už sedemkrát. 

Trnavčanom sa nedá vyčítať snaha. Možno práve na ňu tak trochu aj doplatili. Po zmene strán chceli ísť za vyrovnaním, a tak sa za stavu 0:1 v zadných radoch otvorili viac. Nuž a Martin Regáli nič iné nepotreboval, ako len trošku priestoru. Ten okamžite zužitkoval. „Prišli sme sem hrať zo zabezpečenej obrany a na rýchle brejky, čo nám svedčí. Viedli sme 1:0 a Trnava to otvorila. My sme to využili a po červenej karte pre súpera sa už zápas dohrával. Mali sme to pevne pod kontrolou a dosiahli sme pekné víťazstvo,“ poznamenal 28-ročný ofenzívny univerzál a zároveň vyslovil vieru, že Ružomberčanom sa z takéhoto víťazstva hlava nezatočí. „Máme za sebou už pár dobrých výsledkov a nikdy sme sa neuspokojili. Kabína je nastavená správne a robíme všetko pre to, aby sme mali čo najviac bodov.“ 

Martin Regáli sa teší zo streleného gólu proti Spartaku Trnava (foto: TASR)

Liptáci si v tabuľke upevnili tretiu priečku, no za druhou Trnavou momentálne zaostávajú už o len o tri body. Rovnako veľký náskok majú pred štvrtou Dunajskou Stredou. Rozpráva sa v kabíne oranžových už o pohárovej Európe? „Náš hlavný cieľ je stále účasť v prvej šestke. Ten musíme splniť a potom sa môžeme pozerať ďalej. V prvom rade chceme ísť od zápasu k zápasu a podávať dobré výkony týždeň čo týždeň,“ doložil Martin Regáli. Svoje mužstvo pochválil aj tréner Peter Struhár. „Naša forma graduje. Teší ma, že chlapci udržali silnú Trnavu na dištanc od našej bránky,“ uviedol lodivod MFK.   

KAŽDÁ SÉRIA SA RAZ SKONČÍ 

Trnavčania boli po stretnutí sklamaní, ale z prehry s Ružomberkom nerobili tragédiu. Navyše, do zápasu vstúpili z rôznych dôvodov bez viacerých dôležitých hráčov (Koštrna, Kóša, Twardzik, Cabral, Yusuf). „Každá séria sa raz skončí. Kľúčový moment bola jedenástka. Ešte pred ňou sme si vypracovali dve šance, ktoré sme premárnili. Pri góloch v druhom polčase sme to zase nezvládli takticky. Najskôr sme mali zlé postavenie a na tretí zásah súpera sme prihrali my sami,“ povedal po stretnutí tréner Trnavy Michal Gašparík ml.