​Ruža zostáva tretia, Trenčínu nedala šancu

​Ruža zostáva tretia, Trenčínu nedala šancu

MFK Ružomberok si až príliš hravo poradil s Trenčínom na domácom ihrisku 3:0.

Ani šesť rokov nestačilo futbalistom Trenčína, aby vyhrali na pôde Ružomberka. Liptáci si svoj hrad postrážili skvelým spôsobom a po góloch Regáliho, Kochana a Šefčíka vyhrali vysoko 3:0. „Dá sa povedať, že šance, ktoré sme mali, sme využili a zaslúžene sme vyhrali,“ stroho, ale trefne zhodnotil duel kapitán „Ruže“ Matej Kochan. Lídrom bol pri neúčasti stopéra Jána Masla, ktorého odstavil koronavírus, ale Ružomberok si poradil aj bez svojej najväčšej osobnosti. „Veľmi nám pomohol rýchly gól v piatej minúte a aj premenená penalta dosť ovplyvnila zápas, hralo sa nám po nej ľahšie,“ dodal práve autor gólu z pokutového kopu v nadstavení prvého polčasu Kochan.

Skvelý debut v drese Ružomberka zažil stredopoliar Samuel Šefčík. Po zranení kolena pauzovala posila z Nitry päť mesiacov. Tréner Struhár poslal Šefčíka na trávnik v 65. minúte a už o tri minúty neskôr po perfektnej časovanej prihrávke od Dalibora Takáča zvýšil na 3:0. „Taký rýchly gól po striedaní som veru ešte nedal,“ usmieval sa liptovský debutant, ktorý je rád, že najťažšie chvíle kariéry má už za sebou. „Bolo to psychicky náročné obdobie, veľmi mi pomohla rodina a chcel by som poďakovať aj pánovi Švantnerovi a jeho chlapcom do Banskej Bystrice, kde som sa dával dokopy. Som šťastný, že som späť,“ radoval sa Šefčík.

Naopak, Samuel Lavrinčík z AS Trenčín hodnotil duel so sklamaním v hlase, takto sa o prvú šestku nebojuje. „Bol to náš najhorší výkon v sezóne, nesplnili sme nič, na čom sme sa pred zápasom dohodli. Začnem od seba, mal som podať lepší výkon a takisto to platí aj o každom hráčovi v kabíne,“ skonštatoval dvadsaťročný stredopoliar.