​Na Liptove súboj remízových kráľov

​Na Liptove súboj remízových kráľov

Pozvánka na zápasy 15. kola Fortuna ligy.

Ružomberok - Trenčín (piatok, 17.00, VOYO, Nova Sport)

Na Liptove uvidíme skvelý piatkový predkrm víkendového programu. Ambiciózni pohároví ašpiranti si to rozdajú v súboji, ktorý pokojne môžeme nazvať šesťbodovým. Tretí a šiesty tím tabuľky delia iba štyri body, a tak sa buď Trenčín na súpera dotiahne, alebo si Liptáci udržia svoju pozíciu pred Žilinou či DAC. Minulý týždeň síce prehrali na Slovane 0:1, kým Trenčín zdolal Michalovce 4:2, celkovo ale majú lepšiu formu domáci. Pretavia ju do úspechu po tom, čo na štadióne súpera v úvode sezóny remizovali 1:1? Stojí za to pripomenúť, že práve Ružomberok so šiestimi remízami a Trenčín s piatimi (spolu so Senicou) majú na konte najviac nerozhodných výsledkov z celého ligového pelotónu.

DAC 1904 - Senica (sobota, 15.00, VOYO) 

Joao Janeiro sa stal ako druhý Portugalčan v krátkej dobe trénerom DAC. Dostal dôveru stať sa mužom, ktorý vyvedie ambiciózne mužstvo z temnoty a vráti ho na vrchol. Na boj o titul to pri štrnásťbodovej strate na Slovan veru nevyzerá, ale tretie miesto musí byť minimálnym cieľom. DAC doma privíta Senicu, čo je na rozbeh prijateľný súper. Záhoráci naposledy doma zakopli s ViOn-om a Dunajskú Stredu vo Fortuna lige zdolali naposledy v apríli 2015. Domáci po prehrách s outsidermi z Liptovského Mikuláša a Serede určite do tretice zaváhať nemôžu a bolo by obrovským prekvapením, ak nová metla hneď v prvom zápase dobre nezametie. Pamätať si však musia jediné - vo Fortuna lige nič nie je zadarmo!

Sereď - Pohronie (sobota, 15.00, VOYO) 

V zápase ôsmeho s posledným dvanástym tímom Fortuna ligy je papierovým favoritom „domáca“ Sereď hrajúca na trnavskom Štadióne Antona Malatinského. Títo súperi sa v lige stretli dovedna osemkrát a čo je zaujímavé, iba v jedinom prípade vyhral domáci tím. To celkom určite mení situáciu z jasnej na nevyspytateľnú. Seredčania sa chcú v prvom rade zachrániť a sedembodový náskok pred Pohroním svedčí o tom, že sú na správnej ceste, no v kútiku duše možno snívajú aj o skupine o titul. Od hornej šestky ich delia iba štyri body. Ak sa hotujú preraziť medzi elitu, s posledným tímom si jednoducho musia poradiť. Ani Pohronie ale netúži zostať na svojej pozícii, a preto to bude obojstranne tvrdý boj o tri fortunaligové body.

FC ViOn - Spartak (sobota, 15.00, VOYO) 

Vďaka mimoriadne potrebnému víťazstvu 2:1 v Senici sa ViOn odlepil od dna tabuľky a znova preskočil Pohronie. Veľmi dôležitý psychologický moment nebyť na poslednom mieste. Hoci radosť Zlatomoravčanov prerušila reprezentačná prestávka, chcú zostať na pozitívnej vlne. Bude to však ťažké, dnes v lige azda okrem Slovana niet silnejšieho súpera, akým je trnavský Spartak. Bílí andeli reálne môžu bojovať o titul, vyhrávajú rad radom a nič iné nemienia ani pri Žitave. Navyše, s ViOn-om neprehrali už osemkrát v sérii a celkovo len raz za posledných sedem rokov, čo len zvyšuje ich sebavedomie.

Žilina - Liptovský Mikuláš (sobota, 15.00, VOYO) 

Povráva sa, že pod Tatrami ešte dodnes počuť ozveny radosti Liptákov po augustovej výhre 2:1 nad Žilinou, ich vôbec prvej vo Fortuna lige. Bolo to radosti po dvoch góloch kapitána Bartoša, no nováčik si týmto výsledkom na seba uplietol poriadny bič. Pod Dubňom totiž prichádza čas na odvetu a Žilinčania sa chystajú vrátiť mu požičané - ako sa vraví - aj s úrokmi. Štvrtý tím tabuľky sa konečne prebral z letargie a v posledných troch zápasoch získal sedem bodov. Liptáci, naopak, striedajú výhry s prehrami a sú desiati, no na dostrel majú minimálne Senicu aj Sereď. Bod by zvonku určite brali, no za tromi si pôjdu predovšetkým domáci.

Michalovce - Slovan (nedeľa, 17.00, VOYO, Dajto) 

Pred kľúčovým zápasom o postup do playoff Konferenčnej ligy proti PAOK-u Solún cestujú hráči Slovana do Michaloviec. Proti obľúbenému súperovi ešte nikdy neprehrali, vo Fortuna lige zvíťazili štrnásťkrát v sedemnástich dueloch, Zemplínčania trikrát doma uhrali aspoň bod. Skvelá bola remíza 3:3 v máji 2019, kedy Michalovce viedli v 28. minúte 2:0 a v druhom polčase 3:2, ale proti ich prvému víťazstvu nad Slovanom bol kanonier Šporar. Jeho miesto v zostave trénera Weissa má dnes osemgólový Nigérijčan Henty a práve z jeho strany prichádza pre domácich najväčšia hrozba. Sústrediť sa však musia na všetkých hráčov majstra, Slovan je určite opäť raz favoritom zápasu.