Antal Németh už nie je trénerom DAC 1904

Antal Németh už nie je trénerom DAC 1904

​Antal Németh už nie je tréner futbalistov FC DAC 1904 Dunajská Streda. Vedenie fortunaligistu s ním v utorok s okamžitou platnosťou ukončilo zmluvu. Meno jeho nástupcu oznámia neskôr.

Kontrakt 47-ročného maďarského kormidelníka mal pôvodne platiť do 31. mája 2022. "Tréningový proces mužstva bude v najbližších dňoch prebiehať pod vedením zvyšných členov trénerského tímu, v spolupráci s trénermi nášho partnerského klubu zo Šamorína na čele s Michalom Kurucom. Meno nástupcu Antala Németha oznámime neskôr," informoval klub na svojej oficiálnej stránke.      

Dunajská Streda prehrala vo Fortuna lige dva uplynulé zápasy na ihrisku Liptovského Mikuláša (0:1) a cez víkend doma s ŠKF Sereď (1:3). V tabuľke momentálne patrí úradujúcemu vicemajstrovi piata priečka so 14-bodovým mankom na lídra Slovan Bratislava.      

Antal Németh prišiel na Žitný ostrov vlani v júli ako asistent Bernda Storcka. Po odchode nemeckého kouča v apríli tohto roka prevzal A-mužstvo DAC-u najskôr ako poverený tréner a od novej sezóny 2021/22 už ako hlavný tréner. Bol v poradí 27. tréner DAC v najvyššej súťaži a žlto-modrých viedol v 23 súťažných stretnutiach (19 vo Fortuna lige, 2 v Európskej konferenčnej lige a 2 v Slovnaft Cupe). Dosiahol v nich bilanciu 11 víťazstiev, 5 remíz a 7 prehier.