​Ján Maslo zvíťazil v ankete VOYO Hráč mesiaca október

​Ján Maslo zvíťazil v ankete VOYO Hráč mesiaca október

Ján Maslo sa stal VOYO Hráčom mesiaca október 2021. Stopér MFK Ružomberok dostal najviac hlasov od sedemčlennej odbornej poroty a stal sa tak tretím víťazom ankety o najlepšieho hráča v aktuálnom ligovom ročníku.

Skúsený ružomberský obranca Ján Maslo presvedčil svojimi výkonmi odbornú porotu. Nečudo, že dostal najviac hlasov, veď počas októbra Ružomberok neprehral, nazbieral 10 bodov za tri víťazstvá a jednu remízu a Ján Maslo pomohol tímu nielen svojimi obrannými zákrokmi, no dal aj tri góly.   

„Teším sa z toho. Keď sa darí mužstvu, vyskočia vždy aj nejakí jednotlivci,“ poznamenal skromne, presne tak, ako mu je to vlastné, ružomberský kapitán Ján Maslo. Počas októbra dal 35-ročný urastený obranca tri góly, dva z nich z priamych kopov, ktoré má dokonale zvládnuté. Len tesne za Maslom skončil v hlasovaní poroty 5-gólový októbrový strelec Ezekiel Henty zo Slovana Bratislava. „Veľmi to Jánovi prajem, teším sa, že to vyhral práve on, no sľubujem, že do konca sezóny sa budem tešiť z podobnej trofeje aj ja,“ sympaticky poznamenal Henty.   

Na prvé miesto zaradil Masla aj bývalý reprezentant a dnes jeden z expertov na Fortuna ligu Marek Sapara. „Pre mňa to bola jasná voľba. Ak dá stopér v štyroch zápasoch tri góly, je to pre mňa viac, ako keď dá útočník päť gólov. Okrem toho, Janyho poznám, je to skvelý profesionál, je úžasné ho sledovať, ako na sebe pracuje,“ poznamenal Sapara.   

Výsledky / VOYO Hráč mesiaca október    

  1. Ján Maslo (MFK Ružomberok) – 29 hlasov
  2. Ezekiel Henty (ŠK Slovan Bratislava) – 27 bodov 
  3. Martin Jedlička (DAC Dunajská Streda) – 3 hlasy 
  4. Peter Voško (Tatran L. Mikuláš) – 2 hlasy 
  5. Ján Minárik (MŠK Žilina) – 2 hlasy   

Odborná porota je sedemčlenná a tvorí ju:    

  • Ivan Kozák – prezident ÚLK 
  • Štefan Tarkovič – tréner reprezentácie SR 
  • Marek Sapara – bývalý slovenský reprezentant 
  • Martin Mikulič – bývalý futbalista a futbalový expert 
  • Ladislav Molnár – bývalý futbalista 
  • Slavo Jurko – športový komentátor 
  • Andrej Zvolenský – športový komentátor