Preview: Slovan chce vrátiť požičané, L. Mikuláš privíta Spartak

Preview: Slovan chce vrátiť požičané, L. Mikuláš privíta Spartak

Pozvánka na zápasy 14. kola Fortuna ligy.

Trenčín - Michalovce (piatok, 17.00, VOYO, Nova Sport) 

Piatkový duel tabuľkových susedov pod Čákovým hradom má favorita na domácej strane. Michalovčania tak trochu zbabrali skvelú úvodnú časť sezóny domácou prehrou s Pohroním, stále sú však na siedmom mieste s reálnou šancou prekročiť svoj tieň a vybojovať si miestenku v skupine o titul. Stratené body ale potrebujú získať späť a je otázne, či sa to podarí práve v Trenčíne. Tam mal obrovské problémy naposledy aj majstrovský Slovan, ktorý napokon vo výbornom zápase vyhral 3:2. A keďže Trenčania na ďalší domáci neúspech nechcú ani pomyslieť, misky váh sa prekláňajú skôr na ich stranu.

Dunajská Streda - Sereď (sobota, 15.00, VOYO) 

DAC hľadá strelca. Po tri góly má na konte trio Schäfer, Andzouana, Zuberu, a to je tak ambiciózny tím veľmi málo. Góly Ramireza, Divkoviča či Kalmára nemá kto nahradiť a aj preto stráca mužstvo zo Žitého ostrova zo štvrtej priečky na vedúci Slovan už jedenásť bodov. Doma proti Seredi cíti víťaznú povinnosť, veď hostia vyhrali iba jeden z posledných šiestich zápasov. V treťom kole však DAC dokonale prekvapili výhrou 1:0 po góle Moronga a aj tento výsledok je dôkazom, že pred zápasom je všetko otvorené.

Pohronie - Žilina (sobota, 15.00, VOYO) 

Výhra v Michalovciach by mohla mužstvo španielskeho kouča Pabla Villara zdravo naštartovať. Doma proti Žiline to Žiarčania nebudú mať ľahké, ale aj tohto súpera už v minulosti dokázali zdolať. Z posledného miesta tabuľky sa dostali aspoň nad Zlaté Moravce, stále ale potrebujú ísť vyššie. Rovnako to cítia aj šošoni, ktorí sú na piatej priečke, ale všetci ich poznáme najmä z ešte vyšších poschodí, o ktoré teraz potrebujú tuho bojovať. Vzorom pre áčko by mohli byť juniori MŠK, ktorí v mládežníckej Lige majstrov po vyradení PAOK-u Solún zdolali doma kazažský Kajrat Almaty.

Senica - Zlaté Moravce (sobota, 15.00, VOYO) 

Sedembodový rozdiel v tabuľke je veľavravný. Kým Senica miestami dokáže nájsť správnu fazónu a zdolať kohokoľvek predovšetkým zo spodnej šestky, ViOn sa neuveriteľne trápi. Body Zlatomoravčanom naďalej unikajú pomedzi prsty a na poslednom mieste sú s najhorším skóre asi aj zaslúžene. Kvalitou však ViOn na dno nikdy nepatril a ani táto sezóna nie je výnimkou. Sebavedomejší budú v sobotu určite Záhoráci, ale pozor, raz sa aj Zlaté Moravce musia chytiť a súperi tak potrebujú byť ostražití.

Slovan - Ružomberok (nedeľa, 15.00, VOYO) 

Po povinnom víťazstve nad Lincolnom Red Imps v Konferenčnej lige čaká na Slovan mužstvo Ružomberka. Asi nie je potrebné detailne rozoberať prvý vzájomný duel, v ktorom Liptáci doma vyhrali 1:0 gólom Regáliho v poslednej minúte a uštedrili tak ligovému suverénovi doposiaľ jedinú prehru v sezóne. Na svojom štadióne však budú belasí dvakrát silnejší a zvlášť po nepríjemnej skúsenosti zo septembra chcú súperovi vrátiť prehru aj s úrokmi. Od Ružomberka vedeného znovuzrodeným Jánom Maslom očakávame predovšetkým urputnú defenzívu v snahe získať aspoň bod.

Liptovský Mikuláš - Trnava (nedeľa, 17.00, VOYO) 

Nováčik z Liptova sa po náročnom úvode sezóny rozbehol a z desiateho miesta má na dohľad dokonca aj vyššie pozície, čo očakával od neskúseného tímu málokto. V nedeľu to ale bude pre mužstvo Mareka Petruša tvrdá previerka. V Trnave v treťom kole Mikuláš prehral vysoko 0:4 a rovnakého súpera, akurát ešte viac rozbehnutého a sebavedomého, privíta tentoraz pod Tatrami. Spartak hrajúci v top fazóne si určite príde po tri body, budeme zvedaví, ako mu nováčik dokáže túto túžbu skomplikovať.