Do Pohronia prichádza kanonier z Bundesligy

Do Pohronia prichádza kanonier z Bundesligy

​Do tímu FK Pohronie prichádza bývalý hráč Borussie Mönchengladbach, Schalke 04 či Herthy Berlín, brazílskeho útočníka Raffaela.

Do FK Pohronie prichádza ako voľný hráč, s cieľom pomôcť svojimi skúsenosťami v bojoch o záchranu FK Pohronie vo Fortuna lige. Dnes 36-ročný brazílsky ofenzívny univerzál odohral v nemeckej Bundeslige do leta 2020 290 zápasov a strelil 82 gólov.    

„Stále sa chcem baviť futbalom a hrať ho pre svoje potešenie a potešenie divákov,“ povedal po svojom príchode pre klubovú stránku FK Pohronie Raffael. „Keď ma oslovil Loic Favré, ktorého dobre poznám, či môžem prísť pomôcť klubu, tak som súhlasil. Páči sa mi projekt, ktorý chce tu na Slovensku začať realizovať a budem veľmi rád, ak svojimi skúsenosťami a verím, že aj gólmi, pomôžem tímu k víťazstvám.“   

Švajčiarsky spoluvlastník FK Pohronie, Loic Favré, ktorý je aktuálne poverený aj kompetenciami športového riaditeľa, si od príchodu Raffaela sľubuje posilnenie ofenzívnej sily tímu a neoceniteľných skúseností, z ktorých budú čerpať všetci hráči.   

„Raffael je fantastický hráč a perfektný človek. Ak niekto dá počas svojej kariéry viac ako 80 gólov v jednej z najlepších líg sveta, netreba o ňom diskutovať. Napriek tomu, že prichádza počas rozbehnutej sezóny ako voľný hráč, ide o veľkého profesionála, ktorý sa pripravoval s jedným tímom vo Švajčiarsku. Myslím si, že v našom tíme zohrá dôležitú úlohu, a to, že hráč takéhoto kalibru sem prišiel, bude prínosom pre celú Fortuna ligu.“