​Celé Slovensko sa teší na derby. Bude to veľký zápas

​Celé Slovensko sa teší na derby. Bude to veľký zápas

Na Slovensku nie je väčší ligový zápas ako derby odvekých rivalov. Spartak privíta Slovan. Najlepšia defenzíva vyzve najlepšiu ofenzívu. Rivali, ktorí sú bok po boku na čele. Existuje väčšie lákadlo na nedeľný veľký zápas?

Vždy je to slávnosť, ak sa hrá najslávnejšie slovenské derby. No už dlho sme v súboji Spartaka so Slovanom nezažili pocit, že zápas môže skutočne prehovoriť do vzájomného boja o titul! V jedenástom kole vyzve druhý tím Fortuna ligy lídra tabuľky a lepšiu pozvánku na Štadión Antona Malatinského sme si ani len nemohli priať. Trnavčania s Martinom Škrtelom v zostave v troch zápasoch ešte neinkasovali, celkovo dostali len štyri góly a majú najpevnejšiu defenzívu v súťaži. Vedia však vystrčiť aj rožky smerom vpred, na čo si belasí musia zvlášť u súpera dávať pozor. V očakávanej skvelej atmosfére sa tešíme na oslavu futbalu, najlepší útok hrá proti najkvalitnejšej obrane, majster vyzve odvekého rivala.   

Križan: Pomsta býva sladká   

Na posledné derby nebude Slovan spomínať v dobrom. V Trnave podľahol svojmu rivalovi 0:3 a hoci to stopér belasých Richard Križan nezažil na vlastnej koži, tento zápas je zarytý pod kožu každého jedného futbalistu aktuálneho majstra.   

Slovan bude chcieť svojmu rivalovi prehru oplatiť. Najlepšie rovnakou mincou. Jednoznačným víťazstvom na pôde Spartaka a zobrať si späť pomyselnú derby zástavu. „Hovorí sa, že pomsta býva sladká, preto spravíme všetko pre to, aby sme si odviezli z Trnavy všetky body,“ hovorí stopér belasých Richard Križan.     

Kóša: Bude to veľký zápas   

Sebastian Kóša ešte veľa tých seniorských derby nezažil, no vie, že tieto zápasy majú štatút výnimočnosti. V kabíne vždy cítiť vzrušenie, napätie a červeno-čierna krv v žilách hráčov, fanúšikov i všetkých Spartakovcov prúdi na plné obrátky.   „Bude to skvelý zápas. Nevieme sa už dočkať. Budeme sa snažiť napodobniť výkon i výsledok z posledného vzájomného zápasu. Áno, pevná defenzíva bude dôležitá, no budeme chcieť zvíťaziť. Slovan má kvalitu, no my sa budeme snažiť ukázať tú našu. Teším sa, že príde množstvo ľudí. Konečne,“ hovorí pred derby mladík z trnavskej stopérskej trojice Sebastian Kóša.   

Najlepšie 11-ky   

Pred nedeľným derby sme zložili najlepšie 11-ky tímov od roku 1993. Pozrite si náš výber:   

Najlepšia 11-ka Spartaka od roku 1993   

Najlepšia 11-ka Slovana od roku 1993  

 

Najlepšia 11-ka hráčov, ktorí hrali aj v Trnave aj v Slovane     

Vyzývačka pred Zápasom mesiaca   

V tradičnej Fortuna vyzývačke, ktorá tentoraz mala prívlastok hlavičková, si to pred Zápasom mesiaca rozdali na diaľku stopéri Richard Križan z ŠK Slovan Bratislava a Sebastián Kóša zo Spartaka Trnava. Obaja mali k dispozícii 10 hlavičiek a ich úlohou bolo nasúkať čo možno najviac lôpt do sudu zaveseného na brvne. Nahadzoval im známy moderátor Tomáš ‚Tomaggio‘ Kadlec. 

Pozrite sa, ako to dopadlo:

Veľké derby je na programe už v nedeľu o 17:00. Štadión Antona Malatinského môže byť zaplnený na 50% svojej kapacity a domáci klub už avizoval vypredané všetky vstupenky. Derby si teda príde vychutnať niečo málo pod 10.000 fanúšikov. Ak nebudete priamo na štadióne, derby môžete sledovať naživo na Dajto alebo VOYO.