Križan: Pomsta býva sladká

Križan: Pomsta býva sladká

Na posledné derby nebude Slovan spomínať v dobrom. V Trnave podľahol svojmu rivalovi 0:3 a hoci to stopér belasých Richard Križan nezažil na vlastnej koži, tento zápas je zarytý pod kožu každého jedného futbalistu aktuálneho majstra.

Slovan bude chcieť svojmu rivalovi prehru oplatiť. Najlepšie rovnakou mincou. Jednoznačným víťazstvom na pôde Spartaka a zobrať si späť pomyselnú derby zástavu. „Bude to veľký zápas. Hovorí sa, že pomsta býva sladká, preto spravíme všetko pre to, aby sme si odviezli z Trnavy všetky body,“ hovorí stopér belasých Richard Križan.   

Najťažším orieškom bude prelomiť pevnú trnavskú defenzívu. Spartak nedostal gól už tri zápasy, presne 311 minút. Na čele červeno-čiernej defenzívy je Martin Škrtel, ktorý v drese Spartaka ešte nezažil ten pocit, aké je to inkasovať gól. „Bude to ťažké. Ich defenzíva je pevná a Maťo je veľká persóna celej ligy. Nie je to však nemožné a my sa pokúsime v Trnave zvíťaziť,“ dodáva Križan. Príchuť derby je naozaj viac ako výnimočná. Nielenže sa stretávajú odvekí rivali, no obaja sú s rovnakým počtom bodov na čele ligy. Spartak len o skóre za Slovanom. Belasí sa pýšia najlepšou ofenzívou, Spartak zas najlepšou defenzívou. "Bude to ozaj veľmi výnimočný zápas pre každého," dodal Križan.  

Veľké derby je na programe už v nedeľu o 17:00. Štadión Antona Malatinského môže byť zaplnený na 50% svojej kapacity a domáci klub už avizoval vypredané všetky vstupenky. Derby si teda príde vychutnať niečo málo pod 10.000 fanúšikov. Ak nebudete priamo na štadióne, derby môžete sledovať naživo na Dajto alebo VOYO.