​Meno VOYO Hráča mesiaca september vzíde z tejto pätice

​Meno VOYO Hráča mesiaca september vzíde z tejto pätice

Kto sa stane VOYO Hráčom mesiaca september vo Fortuna lige? Nominovaná je pätica futbalistov. Jeden z nich sa stane víťazom ankety a napodobní tak Jakuba Kadáka, ktorý už podobnú cenu získal uplynulý mesiac.

V ankete VOYO Hráč mesiaca je nominovaných päť futbalistov, ktorých vybrala odborná porota spolu so športovou redakciou vysielateľa TV Markíza. Kľúčovým faktorom pre výber boli aj dáta a štatistiky z jednotlivých zápasov Fortuna ligy a výkonnosť jednotlivých futbalistov. Vo finálovej pätici je jeden brankár, jeden obranca a traja ofenzívni futbalisti.   Nominovaní futbalisti v ankete 

VOYO HRÁČ MESIACA SEPTEMBER:   

  • Elvis Sukisa – FK Senica 
  • Erik Jendrišek – AS Trenčín 
  • Dominik Takáč – Spartak Trnava 
  • Samuel Mráz – ŠK Slovan Bratislava 
  • Matej Madleňák – MFK Ružomberok   

Víťaza ankety sa dozvieme v pondelok 4. októbra o 18:00 na VOYO alebo na Dajto v magazíne Fortuna ligy s názvom Góóól. O víťazovi rozhoduje sedemčlenná odborná porota, ktorá sa skladá z bývalých futbalistov, expertov na Fortuna ligu i zástupcov športovej redakcie TV Markíza a hlavného partnera ankety VOYO.

Elvis Sukisa – FK Senica (3 zápasy, 3 góly)   

Futbalista z Konga je ťahúňom senickej ofenzívy. Aj vďaka nemu patrí Senica zatiaľ medzi príjemné športové prekvapenie v prvej polovici jesennej časti. Sukisa nastrieľal v aktuálnej sezóne 5 gólov a spolu s Ristovskim a Kadákom je na čele aktuálneho rebríčka ligových kanonierov. Počas septembra sa trafil do brány súpera trikrát a vyslúžil si tak nomináciu v ankete Hráč mesiaca. Bol v ideálnej jedenástke 8. kola Fortuna ligy.   

Erik Jendrišek - AS Trenčín (3 zápasy, 4 góly)   

Erikovi september naozaj vyšiel na výbornú. Naskočil do troch zápasov a zaznamenal až štyri góly. V dvoch zápasoch zaznamenal po dva góly, nepresadil sa len proti Žiline. Bývalý slovenský reprezentant sa prvýkrát prepracoval do základnej jedenástky Trenčína práve až v septembri a hneď sa odvďačil trénerovi za dôveru parádnymi výkonmi a gólmi. Dvakrát sa objavil aj v ideálnej zostave Fortuna ligy.   

Dominik Takáč – Spartak Trnava (3 zápasy, 2 čisté kontá)    

Brankár Spartaka Trnava sa objavuje v nominácii ankety Hráč mesiaca už druhýkrát v aktuálnej sezóne, a to zaslúžene. V bráne Trnavy podáva spoľahlivé výkony a aj jeho zásluhou je Spartak druhý len o skóre. Počas septembra inkasoval len raz, a to v Michalovciach. Dvakrát si udržal čisté konto a predviedol celý rad skvelých zákrokov. V aktuálnej sezóne Fortuna ligy má na konte plnú minutáž a fantastickú bilanciu 9 zápasov a 6 vychytaných núl.   

Samuel Mráz – ŠK Slovan (4 zápasy, 3 góly)   

Útočník ŠK Slovana Bratislava a nová posila belasých naskočil počas septembra dokonca do štyroch zápasov Fortuna ligy (aj do dohrávky v Ružomberku) a zaznamenal tri góly. Všetky proti svojim bývalým tímom. Skóroval proti Žiline a proti Senici. Dvakrát sa objavil aj v zostave kola Fortuna ligy.     

Matej Madleňák – MFK Ružomberok (4 zápasy, 1-krát hráč kola)   

Počas septembra odohral Ružomberok štyri zápasy a zaznamenal v nich spolu sedem bodov, len raz prehral, a to veľmi nešťastne na domácej pôde proti DACu. V posledných dvoch stretnutiach získala Ruža plný bodový zisk, a to hrala proti Žiline a Slovanu. Nielenže Liptáci oboch top súperov porazili, no nedostali ani gól. V defenzíve stál vždy spoľahlivý Matej Madleňák, ktorý podával skutočne výborné výkony. V poslednom kole ho dokonca štatistiky vyniesli na pozíciu Hráča 9. kola Fortuna ligy.