​Strihanie šnúr pod Čebraťom

​Strihanie šnúr pod Čebraťom

Dohrávka tretieho fortunaligového kola priniesla veľké prekvapenie. Futbalisti siedmeho Ružomberka pribrzdili majstrovský a vedúci Slovan Bratislava, ktorý na vlastnom trávniku zdolali v stredu 1:0.

Pod Čebraťom prišli oba tímy o svoje série. Logicky boli menej spokojní belasí, ktorí až na ôsmy pokus prvýkrát v tejto sezóne prehrali. Zároveň platí, že sa z víťazstva netešili v našej lige už tretí raz po sebe. Predtým totiž remizovali v Dunajskej Strede (1:1) a doma so Žilinou (2:2). Liptáci si pripísali vôbec prvé víťazstvo na vlastnom trávniku v tomto ročníku. Dosiaľ uhrali iba bezgólové výsledky so Senicou, Trnavou a Michalovcami, následne podľahli DAC 1:2. 

Proti najsilnejšiemu tímu našej ligy podali nielen najlepší, ale aj veľmi oduševnený výkon. Na rozdiel od súpera ukázali emócie, ochotu a obrovskú túžbu. Ružomberčania zvíťazili zaslúžene. Za snahu boli odmenení až v 90. min, keď sa lopta po Brenkusovom priamom kope poodrážala v pokutovom území a svoj druhý gól v sezóne zaznamenal Martin Regáli. „Celý zápas sme dobre pracovali. Najmä v druhom polčase sme boli jasne lepší a futbalový boh bol ku nám spravodlivý. Dosiahli sme zaslúžené víťazstvo. Veľmi si to užívame, pretože sme v tejto sezóne až doteraz na domácom trávniku nevyhrali. Skôr sme zbierali remízy. Body sme už veľmi potrebovali,“ povedal útočník Liptákov Martin Regáli, ktorý zas veľmi potreboval gól. V predošlých zápasoch mal smolu. Do šancí sa síce dostával, no zlyhával v zakončení. „Som rád, že mi to tam padlo. Najdôležitejšie však je, že máme tri body. Je jedno, komu to padlo. Víťazstvo sa dostavilo!“ 

Veľkú radosť z troch bodov mal aj brankár MFK Ivan Krajčírik. V domácom prostredí si v tejto sezóne štyrikrát udržal čisté konto, no v troch predošlých zápasoch to stačilo iba na bod. „Bol to náročný zápas, no my sme sa na Slovan veľmi dobre pripravili. A to napriek tomu, že sme nemohli vedieť, v akej zostave príde, keďže tréner súpera ju stále obmieňa. Sústredili sme sa najmä na seba a na svoj výkon. Vedeli sme, čo chceme hrať,“ povedal brankár reprezentácie do 21 rokov a následne pokračoval: „Víťazstvo nás teší. Potrebovali sme ho ako soľ. V predošlých zápasoch sme z každého brankára spravili hrdinu. Teraz sme sa konečne presadili a znova sme si udržali nulu. Mám z toho radosť.“

Tréner Ružomberka Peter Struhár pochválil svoje mužstvo. „Toto víťazstvo sme veľmi potrebovali. Mužstvo pracuje dobre, akurát sa dlhodobo trápime v zakončení. Dúfam, že sme touto výhrou zlomili kliatbu. Chcem sa poďakovať chalanom za perfektný výkon. Od začiatku sme mali emóciu. Hráčov som nabádal, aby sa dostávali do tranzu. Spravili sme aj chybičky, no proti kvalitnému súperovi ako Slovan sme mali trinásť streleckých pokusov. Teší ma, ako sa hráči prezentovali. Aj v kritických situáciách chceli hrať konštruktívne. Víťazstvo by som venoval aj divákom, ktorí prišli a pomohli nám k víťazstvu,“ povedal Peter Struhár.   

ABSENCIA TÚŽBY 

Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. bol pochopiteľne po zápase nespokojný. Až príliš veľa jeho hráčov nepodalo zodpovedajúci výkon. To na úspech nemohlo stačiť. „Domáci vyhrali zaslúžene, pretože prejavili väčšiu túžbu po víťazstve. Mali o šancu navyše v porovnaní s nami, ktorú využili. Ukázali viac emócií, chcenia a behania. To na nás stačilo. My sme hrali v prvom polčase veľmi zle, bez nasadenia. V druhom sme trošku pridali, ale nestačilo to. Chýbala nám kvalita vpredu. Nevedeli sme sa presadiť v súbojoch jeden na jedného. Vypracovali sme si akurát pološance. Prehrávali sme osobné súboje, odrazené lopty zbieral súper. Vedeli sme, že v Ružomberku je to vždy ťažké. Ja si ani nepamätám, že by som tu niekedy nevyhral. MFK gratulujem k víťazstvu,“ povedal tréner Vladimír Weiss st.