Škrtel s prvým zárezom v červeno-čiernom

Škrtel s prvým zárezom v červeno-čiernom

Piatok bol ten deň, na ktorý čakali všetci trnavskí fanúšikovia. Debut v trnavskom drese si po vyliečení zo zranenia achilovky odbil bývalý reprezentačný kapitán a skúsený stopér Martin Škrtel.

Futbalista, ktorý počas svojej aktívnej kariéry hrával za veľké kluby ako Zenit Petrohrad, FC Liverpool, Fenerbahce a Basaksehir, bol pri víťazstve 2:0 nad Sereďou. Sedemnásť rokov, tri mesiace a deväť dní trvalo, kým sa 36-ročný handlovský rodák vrátil do našej ligy, z ktorej ako „mladé ucho“ vyletel z Trenčína za plnením si veľkých futbalových snov. „V prvom rade som spokojný, že sme zvíťazili a potvrdili víťazstvo z Michaloviec. Z osobnej stránky som rád, že to konečne prišlo a čakanie je za mnou. Bola to dlhá doba. Teší ma, že sme neinkasovali. Aj doteraz sme dostávali málo gólov a je dobré, že som to chalanom nepokazil,“ povedal v mixzóne po skončení stretnutia Martin Škrtel, ktorý sa úspešne vrátil po zranení achilovky. Tú si roztrhol ešte v decembri ako hráč tureckého Basaksehiru a odvtedy zodpovedne pracoval na svojom návrate pod dohľadom kondičného špecialistu Romana Švantnera. Keď už si bol istý, že jeho kariéra bude pokračovať, dohodol sa na zmluve so Spartakom Trnava. V červeno-čiernom drese absolvoval v piatok svoj 50. zápas v najvyššej slovenskej lige a prispel k tomu, že Trnava bude minimálne do nedele na čele ligy. „Síce sme prví, ale sezóna je ešte dlhá. Verím, že ak budeme zápas čo zápas podávať takéto zodpovedné výkony, môžeme splniť cieľ, ktorý sme si dali,“ uviedol 104-násobný slovenský reprezentant, ktorý sa na ihrisku cítil dobre: „Chvalabohu, achilovka je v poriadku a nijak ma neobmedzuje. Zo začiatku zápasu som chytal trochu tempo. Čas bez futbalu bol dlhý. Iné je trénovať a iné je hrať zápas. Teší ma, že môj debut dopadol takto. S pribúdajúcimi minútami to bolo stále lepšie.“ 

„Škrťo“ nastúpil v stopérskej dvojici iba s 18-ročným reprezentantom do 21 rokov Sebastiánom Kóšom. Netreba pripomínať, že od talentovaného mladíka je starší presne o 18 rokov a keď sa jeho nový spoluhráč narodil, Martin už hrával ligu za Trenčín. „Spolupráca bola dobrá. Fungovalo nám to na tréningoch a takisto v zápase. Nielen s ním, ale aj s ostatnými chalanmi ako Twardzik či Tumma. Konkurencia na stopérskom poste nám nechýba, hráči sú kvalitní a len to nás môže posúvať vpred,“ uviedol Martin Škrtel, ktorý si celkovo pochvaľuje atmosféru v šatni Spartaka: „Našiel som žičlivé a prajné prostredie. Kabína je vynikajúca. Chalani ma prijali hneď od prvého dňa a ja osobne som nepocítil žiadny problém. Som rád, že aj na ihrisku som medzi nich zapadol. Verím, že s pribúdajúcim časom sa naše výkony budú zlepšovať.“ Debut Martina Škrtela v trnavskom drese videlo naživo na tribúnach 3427 divákov. V 37. min zborovo privítali svoju novú posilu v Spartaku. „Som rád, že ich prišlo toľko. Verím, že okolnosti a opatrenia im umožnia chodiť na zápasy aj naďalej. Čím ich bude viac, tým lepšie. Naše mužstvo hrá dobre a podporu z tribún si zaslúži,“ doložil Martin Škrtel.   

FORTUNA LIGA? ZBYTOČNE PODCEŇOVANÁ 

A ako vníma Martin Škrtel úroveň Fortuna ligy po jeho návrate na slovenské trávniky? „Myslím si, že našu súťaž mnohí zbytočne podceňujú. Hráči majú svoju kvalitu. Je tu dobrý mix kvalitných mladých a skúsených futbalistov. Keď bude všade aspoň taká atmosféra ako v Trnave, bude to len a len lepšie,“ uzavrela niekdajšia hviezda FC Liverpool.