Preview: V piatok Škrtelov návrat a v nedeľu Zápas mesiaca

Preview: V piatok Škrtelov návrat a v nedeľu Zápas mesiaca

V piatok by mal prvýkrát v drese Spartaka zasiahnuť do hry Martin Škrtel, v nedeľu nás čaká Zápas mesiaca.

Trnava - Sereď (piatok, 17.00, VOYO, Nova Sport) 

Témou číslo jeden je v tomto týždni jednoznačne návrat Martina Škrtela na slovenské trávniky. Bývalý reprezentačný kapitán v piatok povedie trnavskú defenzívu v boji o tri body s nepríjemnou Sereďou a práve na jeho výkon sa nepochybne prídu pozrieť tisíce fanúšikov v starom Ríme. Spartak nazbieral v štyroch domácich zápasoch desať bodov, k tomu pridal naposledy víťazstvo v Michalovciach gólom v nadstavenom čase, a preto môže vo veľkej pohode a z druhého miesta privítať ôsmy tím tabuľky.

Trenčín - Senica (sobota, 18.00, VOYO) 

Trenčania nepochybne idú nahor a ich fanúšikovia si po období sucha konečne opäť užívajú pekný futbal aj s patričným bodovým ziskom. Aktuálne je tím trénera Hlinku na štvrtom mieste a skvele nabudený víťazstvom 3:1 na štadióne Žiliny. Senica je však rovnako dvanásťbodová a horšia iba o skóre, preto sa dá očakávať veľmi vyrovnaný duel a snaha uspieť na oboch stranách.

L. Mikuláš - Pohronie (sobota, 18.00, VOYO) 

Trápenia nováčika pokračuje,okrem prekvapujúceho domáceho víťazstva nad Žilinou v ďalších zápasoch nebodoval a v siedmich kolách si pripísal šesť prehier. Do Popradu v sobotu zavíta mužstvo Pohronia, ktoré je so štyrmi bodmi jedenáste a domáci tak cítia šancu konečne sa odraziť od dna tabuľky. S rovnakou motiváciou však pôjde do zápasu aj skúsenejší tím zo Žiaru nad Hronom, pod Tatrami to bude šesťbodový zápas o všetko.

Michalovce - Zlaté Moravce (sobota, 18.00, VOYO) 

Prehra s Trnavou už azda prebolela, ku cti Zemplínčanom slúži, že neboli horší ako silný Spartak. Tentoraz to však už potrebujú potvrdiť aj plným bodovým ziskom a proti Zlatým Moravciam by sa im mohlo zadariť. Domácu silu Zemplína okúsi ViOn, ktorý je v tabuľke desiaty a hneď priamo pod najbližším súperom. Boju o záchranu sa chcú obaja vyhnúť a pri troche šťastia aj zaútočiť na hornú šestku, to však musi vzájomné zápasy zvládať. Možno už ten najbližší ukáže, kto má navrch.

Ružomberok - Dunajská Streda (sobota, 18.00, VOYO) 

Veľkú futbalovú bitku očakávame na Liptove, dva tímy s pohárovými ambíciami totiž zatiaľ nenapĺňajú potenciál. Domáca „Ruža“ síce spolu so Slovanom ako jediná doposiaľ neprehrala, ale jedna výhra a päť remíz sú tristnou bilanciou znamenajúcou až siedme miesto. DAC je síce šiesty, ale čo z toho, keď túži po titule a na lídra stráca už teraz sedem bodov. Aj preto bude ťažký zápas pod Čebraťom veľmi dôležitý, každé ďalšie zaváhanie totiž Dunajskostredčanov ponorí ešte nižšie do hlbín tabuľky, odkiaľ sa len ťažko vynára.

Slovan - Žilina (nedeľa, 17.00, VOYO, Dajto) 

Najpútavejší zápas kola je opäť ten posledný, tentoraz označený aj ako Zápas mesiaca. Líder zo Slovana síce vo štvrtok nestačil v Konferenčnej lige na FC Kodaň (1:3), no na Žilinu si doma trúfa. Zápas prvého s tretím tímom tabuľky nemôže ponúknuť nič iné ako obojstranne rýchly futbal s hladom po góloch. Možno sa predvedie aj Samuel Mráz, ktorý bol v žilinskom drese najlepším ligovým strelcom a teraz nastúpi proti svojmu bývalému zamestnávateľovi.