​Weiss: Takto by mal vyzerať ligový zápas

​Weiss: Takto by mal vyzerať ligový zápas

Šláger kola skončil remízou, priniesol však atraktívny futbal a skvelú divácku kulisu.

Bol to dlho očakávaný šláger, ktorý mal veľa napovedať o tom, ako oba tím využili reprezentačnú prestávku a aké budú ich ambície v ďalšom období. Udrží si Slovan stopercentnú bilanciu? Zdolá Dunajská Streda úradujúceho majstra aj druhý raz po sebe? To boli dve základnú otázky, ktoré sa pýtali fanúšikovia pred úvodným výkopom. 

Odpoveď na obe je rovnaká: „Nie!“ Zároveň platí, že diváci oboch táborov mohli odísť z MOL arény spokojní. Viac ako sedemtisícová návšteva, čo je tohtosezónny rekord, videla dobrý futbal. Za víťazstvom išli oba tímy, ktoré sa napokon rozlúčili po remíze 1:1. Majstrovský Slovan si ziskom bodu upevnil pozíciu lídra, vicemajster z Dunajskej Stredy postavenie v prvej šestke. Diváci videli veľa šancí, ale oba tímy sa presadili len raz a to po zmene strán. Najskôr krásnou strelou spoza pokutového územia otvoril skóre domáci stredopoliar András Schäfer. Mimochodom, ešte pred stretnutím si prevzal trofej a  kopačky za najkrajší ligový gól v predošlom mesiace a po jeho ďalšej exportnej rane je pravdepodobné, že sa dočká nových „streliek“ už po mesiaci. 

Vyrovnal Jaromír Zmrhal po tom, čo ho do skvelého úniku vyslal Jaba Kankava. Na záver nechýbala dráma. Rozhodca po dlhej kontrole videa však zákrok Kankavu na novú akvizíciu domácich Hahna, ktorému ešte predtým Michal Očenáš neuznal gól pre ofsajd, neposúdil ako penaltový. Tímy sa tak do šatní rozišli po deľbe bodov. „Obom mužstvám vyšiel vstup do zápasu. Slovan mal možno v úvode viac šancí, čo súviselo aj s tým, že niektorí naši hráči boli nervóznejší, ako by mali byť. Časom sme sa upokojili, veci si sadli, a vyrovnali sme hru. Postupne sme preberali iniciatívu. Pre divákov to bol dobrý, veľmi zaujímavý duel. My sme boli podľa môjho názoru o čosi bližšie k trom bodom, najmä vďaka výkonu v druhom polčase. Škoda, že to nevyšlo, no verím, že ľudia odchádzali zo štadióna spokojní,“ hovoril po zápase domáci tréner Antal Németh. 

Úroveň zápasu si pochvaľoval aj hosťujúci kormidelník Vladimír Weiss st.:  „Takto nejako by mal vyzerať dobrý ligový zápas, na takýto futbal budú ľudia radi chodiť. Videli sme veľa šancí na oboch stranách. Začali sme celkom dobre, mali sme dve úvodné príležitosti zápasu. Vývoj by bol iný, ak by sme na začiatku skórovali. Domáci začali viac behať, v druhom polčase boli lepší a dali nádherný gól. Našťastie, hneď sme zareagovali naším krásnym gólom. Chceli sme vyhrať, preto prišiel na ihrisko ofenzívnejší Ibrahim Rabiu namiesto Joeriho de Kampsa, a Samuel Mráz ako druhý útočník. Snažili sme sa hrať poza chrbát obrany, z toho sme boli nebezpeční. Veril som, že Ibi je silný na lopte, no urobil pár pozičných chýb, ktoré nás mohli stáť bod, aj tak to však vo futbale býva.“ 

Slovanisti boli napokon vzhľadom na priebeh zápasu s bodom spokojní, no sami si uvedomovali, že ani zďaleka nehrali na maxime svojich možností. „Mohlo padnúť oveľa viac gólov. Na jednej aj druhej strane. Napokon sa oba tímy presadili raz. Hrali sme vonku a po reprezentačnej pauze, no aj tak by sme mali hrať lepšie. Mali sme veľmi veľa strát, boli sme príliš roztiahnutí. Je to škoda, dalo sa vyťažiť viac,“ povedal autor presného zásahu belasých Jaromír Zmrhal. Dunajskostredčania vstúpili do sezóny zle, no postupne sa zlepšujú. Pred prestávkou vyhrali na trávniku Pohronia 3:0, po nej ako prví v sezóne uchmatli body majstrovi. Nenadviazali síce na víťazstvo z Tehelného poľa z konca minulej sezóne (1:0), no udržali si vyrovnanú bilanciu (2-3-2) a šieste miesto. „Škoda, že sme krátko po našom strelenom góle stratili vedenie. To by sa nemalo stávať. Verím, že v ďalších zápasoch budeme úspešnejší,“ povedal stredopoliar DAC Milan Dimun, ktorý si užil zápas pred sedemtisícovou kulisou: „Diváci boli úžasní, sme vďační za ich podporu. Škoda, že sme ich nepotešili tromi bodmi. Snáď nabudúce.“