Preview: V nedeľu šláger kola v MOL Aréne

Preview: V nedeľu šláger kola v MOL Aréne

​Pozvánka na zápasy 7. kola Fortuna ligy.

Zlaté Moravce - Ružomberok (piatok, 17.00, Nova Sport, VOYO) 

Hoci Ružomberok v piatich zápasoch ešte neprehral (má k dispozícii dohrávku so Slovanom), nachádza sa v spodnej šestke tabuľky. Jedna výhra a štyri remízy sú bilanciou, ktorá mohla byť lepšia a azda aj preto tréner Peter Struhár s radosťou privítal útočníka Rymarenka z DAC. Problémy s koncovkou má aj ViOn, veď v šiestich dueloch strelil len tri góly a nachádza sa na nepríjemnom predposlednom mieste tabuľky. Vzájomný zápas preto obom padne vhod, aj keď prípadná remíza by len podčiarkla ich trápenie. Sme zvedaví, ktorý z tímov ukáže väčší hlad po víťazstve a katapultuje sa o pár priečok vyššie.

Michalovce - Trnava (sobota, 18.00, VOYO) 

Od zápasu v srdci Zemplína sú obojstranne veľké očakávania spojené s pamätnými udalosťami. V domácom drese totiž vybehne Igor Žofčák na štvorstý zápas v najvyššej súťaži, v tíme hostí zasa napäto očakávame fortunaligový návrat hviezdneho Martina Škrtela. Všetky oči sa preto upierajú do Michaloviec, kde síce je favoritom Spartak, ale Zemplínčania dokázali doma zdolať Dunajskú Stredu aj nováčika z Liptovského Mikuláša. Trnava prehrala doposiaľ iba raz a nič iné ako tri body si nepripúšťa ani pri Šírave, naposledy pred trinástimi mesiacmi tam uspela po góloch Yaa a Vlaska 2:0.

Senica - Pohronie (sobota, 18.00, VOYO) 

Záhoráci v kádri privítali útočníka Matúša Repu, ktorý rástol v akadémii Atalanty Bergamo, rovnako vpredu hrá aj ďalšia nová tvár Milan Jurdík a niekde pod nim môže operovať skúsený Filip Oršula, od ktorého si v Senici veľa sľubujú. Všetky oči sa však upierajú na indonézskeho reprezentanta Egyho Maulana, ktorého v rodnej krajine nazývajú Messim a po ktorého príchode doslova explodovali senické sociálne siete vďaka náporu fanúšikov z Ázie. Nastúpia noví hráči už proti Pohroniu? Ak áno, Seničania budú chcieť rozhodne vyhrať, veď ich súper prišiel o ofenzívnu hviezdu Adlera a tiež trénera Geryho, ktorého vedenie klubu odvolalo. Dočasne ho nahradil asistent Štefan Zaťko.

Sereď - Liptovský Mikuláš (sobota, 18.00, VOYO) 

Skúsený chorvátsky štít stredu poľa Marin Ljubičič si po dresoch DAC, Slovana a Senice vyskúša aj ten sereďský, v ktorom chce odohrať svoju poslednú sezónu vo Fortuna lige pred návratom do domoviny. Okrem neho angažoval tím z mesta horaliek ďalšie tri posily a s novou krvou bude na trnavskom štadióne proti nováčikovi určite favoritom. Hoci Liptáci vo viacerých zápasoch herne dokázali, že majú kvalitu na to, aby fortunaligových súperov aj zdolali, zatiaľ to s jediným víťazstvom a piatimi prehrami príliš nepotvrdzujú. Ligový pelotón pred nimi je síce stále na dosah, ale dlho to tak nebude a po zaplatení nováčikovskej dane budú musieť už skutočne zabrať aj bodovo.

Žilina - Trenčín (sobota, 18.00, VOYO) 

Pred pár rokmi boli súboje Žiliny a Trenčína ako dominantných tímov ligy ozdobou sezóny s gólovými parádami na oboch stranách. Dnes Žilina udivuje opäť, s jedným z najmladších tímov Európy je vo Fortuna lige druhá s priemerom dvoch strelených gólov na zápas. Trenčania si odžili krízu a zdá sa, že sú z najhoršieho von, aktuálne im s jedinou prehrou v šiestich zápasoch patrí štvrté miesto. Séria troch remíz je síce už dlhšia ako by si priali, ale pod Dubňom by brali možno aj bod.Keď sa na žilinskom trávniku títo súperi stretli naposledy, domáci vyhrali 5:3 a podobných hokejových výsledkov bolo vo vzájomných konfrontáciách neúrekom.

Dunajská Streda - Slovan (nedeľa, 17.00, Dajto, VOYO) 

To najlepšie nakoniec, nedeľňajšie derby bude prehliadkou posíl na oboch stranách. DAC v posledných dňoch vystužil káder o päť ofenzívnych hráčov vrátane najlepšieho strelca minulej sezóny maďarskej ligy Jánosa Hahna (22 gólov), či Didiera Lamkela Zé, kamerunského reprezentanta s trhovou hodnotou 4,5 milióna eur! Aká je odpoveď Slovana? Samuel Mráz na hrot útoku s podporou Adlera da Silvu, ktorý žiaril v drese Pohronia a do stredu poľa španielskou ligou ošľahaný Uche Henry Agbo. Zaháji Dunajská Streda naháňačku za tým, čo v úvode sezóny stratila, alebo dosiaľ stopercentný Slovan uspeje naplno aj v šiestom dueli? V nedeľu pri tom rozhodne nemôžete chýbať!