Zbraň na Spartak? Hrať ofenzívne a byť dobrý na lopte, hovorí Jambor

Zbraň na Spartak? Hrať ofenzívne a byť dobrý na lopte, hovorí Jambor

Útočník Žiliny Timotej Jambor si trúfa skórovať aj v Zápase mesiaca.

Po vypadnutí z Konferenčnej ligy UEFA proti Jabloncu si Žilinčania zmerajú sily v Zápase mesiaca Fortuna ligy s trnavským Spartakom. Na prvú prehru s Jabloncom zareagovalo mladé mužstvo šošonov výhrou 3:0 nad Senicou a podobný výkon túži podať aj po týždni. „Zdobí nás tímovosť, v ťažkých časoch vždy držíme spolu, a to je naša silná zbraň,“ myslí si útočník Žiliny Timotej Jambor.

Mužstvo trénera Staňa má však okrem spomenutého atribútu aj mnohé iné prednosti, ktorých si je plne vedomé. „Snažíme sa hrať ofenzívne a s veľkým držaním lopty, myslím, že to by mohlo platiť aj  na Spartak. Potrebujeme veľa centrovať a zakončovať,“ vysypal z rukáva recept na úspech osemnásťročný zakončovateľ.

Úvod sezóny vyšiel Jamborovi náramne, veď v prvých troch fortunaligových kolách trikrát skóroval a získal tak aj potrebné sebavedomie medzi staršími a skúsenejšími obrancami, s ktorými sa borí v súbojoch. „Verím, že aj proti Trnave sa mi podarí skórovať a o to krajšie by to bolo, keby bol gól víťazný,“ usmial sa talentovaný futbalista v očakávaní gólovo plodného zápasu. „My aj Spartak hráme radi smerom dopredu, takýto futbal predurčuje zápas na gólový,“ dodal Timotej Jambor.

Celý rozhovor s Timotejom Jamborom