Druhá výhra Zemplínčanov, v lige ďalší mladý tínedžer

Druhá výhra Zemplínčanov, v lige ďalší mladý tínedžer

Michalovčania známi dlhodobo slabším vstupom do sezóny zdolali Liptovský Mikuláš 2:1 a vyhrali tak druhýkrát v piatich dueloch.

Dá sa teda hovoriť o pohodovom úvode nového ročníka, predsa len šesť získaných bodov poslúži ako dobrý základ pre ďalšie boje v podaní Zemplínčanov. 

„Potrebovali sme toto víťazstvo, ale to môžeme povedať o každom jednom mužstve. V minulých zápasoch sme sa bodovo nepresadili, hoci hra nebola zlá, tak teraz sme si to vynahradili,“ radoval sa kapitán Michaloviec Igor Žofčák

O troch bodoch sám aj rozhodol pekným gólom v 71. minúte, v tom čase ním zvyšoval na 2:0. „Čo dodať, niekedy to vyjde, inokedy nie. Treba sa pokúšať o streľbu.“

Žofčák nastúpil na 398. fortunaligový zápas a okrúhla štvorstovka je doslova za dverami. „Beriem to ako každý jeden zápas, samozrejme, to číslo ma teší, ale na štyri stovky nemyslím. Snažím sa užívať si futbal a zabávať sa na ihrisku, rovnako chcem baviť aj divákov. Momentálne som v stave, že som šťastný, a to je podstatné,“ usmial sa skúsený stredopoliar. 

Ako symbolické striedanie stráží vyzeral jeho odchod z ihriska v 90. minúte, kedy ho nahradil Zoran Záhradník. Mladý talent oslávil 19. augusta iba 16. narodeniny! „Veľmi držím Zoranovi palce, aby mal skvelú kariéru. Musí na sebe makať a jazdiť a keď nebude vládať, musí pridať, je to jednoduché.“

Pre samotného Záhradníka znamenali prvé minúty na fortunaligovom trávniku celý svet. „Som šťastný, že mi to vyšlo už v tak mladom veku. Škoda, že nie som najmladší zo všetkých ligistov, ale nevadí, bol skvelý pocit nastúpiť,“ radoval sa rodák zo Sečoviec a fanúšik Manchestru United. 

Do svojho klubu snov by sa rád časom prepracoval, možno aj po stopách predošlých najmladších rekordérov Rendlu, Vojtuša či Stocha. „Určite áno, chcem hrať v jednej z top 5 európskych súťaží,“ prezradil sebavedome.

V drese Liptovského Mikuláša korigoval prehru gólom v závere útočník Jakub Švec. Hráč so skúsenosťami zo Zlatých Moraviec či Dunajskej Stredy schádzal z ihriska s mrzutým pocitom. 

„Rád by som zápas hodnotil pozitívne, ale nedá sa. Dopustili sme sa chýb, ktorých sme sa chceli vyvarovať. Góly nám dali hráči, na ktorých sme boli pripravení a nechceli sme im dovoliť strieľať. Nedodržali sme pokyny trénera a tak to dopadlo,“ zhodnotil duel 21-ročný futbalista, ktorého tím tak nenadviazal na pekne víťazstvo nad Žilinou. „Veru, škoda. Zdolali sme momentálne najlepšie hrajúci tím na Slovensku a mrzí nás, že sme z toho nespravili aspoň krátku sériu. Čo už, pokúsime sa vyhrať na budúci týždeň.“