​Skvelý obrat nováčika, Bartoš zostrelil Žilinu

​Skvelý obrat nováčika, Bartoš zostrelil Žilinu

Futbalisti Liptovského Mikuláša sa radujú z prvého víťazstva vo Fortuna lige, v NTC v Poprade zdolali Žilinu 2:1.

Prvý polčas prekvapenie nepriniesol, Žilina mala hernú aj streleckú prevahu, loptu mali šošoni na kopačkách 69% hracieho času a prejavilo sa to vedením 1:0 po penaltovom góle Patrika Mysloviča. „Nemáme určené, kto má penaltu kopať, veril som si a som rád, že mi to chalani prenechali. V prvom rade nás však zaujímajú víťazstvá, čo by ma tešilo viac,“ povedal žilinský strelec.

Veľké veci sa však diali po obrátke. V 51. minúte sa Liptáci radovali z vyrovnania, Bartošov gól ale po dlhom viac ako šesťminútovom skúmaní systém VAR pre ofsajd neodobril. Kapitán nováčika Richard Bartoš však napokon dokázal, akou osobnosťou pre svoj tím je a že môže byť aj jedným z najzaujímavejších hráčov celej súťaže. V 68. minúte peknou strelou vyrovnal na 1:1 a o sedem minút neskôr po rohovom kope otočil skóre. „Je to historický moment pre celý Mikuláš, naša prvá výhra v najvyššej súťaži. Ceníme si ju o to viac, že sme porazili súpera, ktorý je v laufe a má skvelú formu, čo potvrdzuje aj v pohárovej Európe,“ povedal Richard Bartoš. Po dvoch góloch mohol pridať aj hetrik, peknú strelu po úniku v závere mu však zastavila žrď. „Asi by som si trochu priplatil do kasy, ale hlavne, že sme vyhrali!“


Žilinský tréner Staňo, ktorý spravil oproti zápasu s Tobolom Kostanaj v Konferenčnej lige deväť zmien v základnej zostave, postupne poslal na trávnik viaceré opory na čele so strelcom Bičachčjanom, bol to však práve arménsky futbalista, ktorý záver nezvládol a po škaredom faule na Flaka bol v nadstavenom čase vylúčený. Pre mnohé prerušenia aj samotné čakanie na VAR sa nadstavovalo napokon dvanásť minút, po červenej karte a ďalšom skúmaní dokonca odohrali futbalisti v NTC až štvrťhodinu po deväťdesiatej minúte. De facto si vyskúšali polčas predĺženia.

„Určite je to rekord, ale myslím si, že zo strany rozhodcov to bola blbosť,“ nedával si servítku pred ústa domáci Patrik Pinte, na ktorého nadviazal jeho náprotivok Patrik Myslovič. „Také dlhé nadstavenie som ešte nezažil. VAR dlho kontroloval sporný moment, nedá sa nič robiť. Kvôli futbalu je to spravodlivé, akurát sa pre dlhé čakanie stráca správna emócia.“

Kým Liptáci sa radujú, Žilinčania musia na prvú prehru v sezóne rýchlo zabudnúť a myslieť na Európu, kde klopú na brány skupinovej fázy Konferenčnej ligy.