Preview 4. kola FL: Ozbíja nováčik Žilinu o body?

Preview 4. kola FL: Ozbíja nováčik Žilinu o body?

​Pozvánka na zápasy 4. kola Fortuna ligy

Trenčín - Ružomberok (piatok, 20.00, Nova Sport, VOYO) 

Zaujímavým súbojom mužstiev, ktoré po základnej časti určite nechcú chýbať v skupine o titul, sa začína program 4. kola. Ružomberok v dvoch zápasoch nenašiel premožiteľa, duel proti Slovanu má ešte odložený „k dobru“, čo tréner Struhár vníma ako pozitívum a čas navyše pre doliečenie zranených hráčov. Na trenčianskej pôde však pôjdu za víťazstvom predovšetkým domáci. Tím Petra Hlinku vyhral dva z troch zápasov, prehra na Slovane sa dá „ospravedlniť“, keďže získavať body na Tehelnom poli len tak z pasie nebude aj tak nik zo súperov. V posledných troch vzájomných zápasoch Trenčína a Ružomberka padli vždy po štyri góly a niečo podobné by sme si priali aj tentoraz.

Pohronie - Sereď (sobota, 18.00, VOYO) 

Súboj tabuľkových susedov z deviatej a desiatej priečky má pre oboch silný náboj. Ambície majú totiž podobné, túžia sa predrať do hornej šestky, obaja to však budú mať mimoriadne náročné. Aj preto vnímajú vzájomný zápas ako šesťbodový a pre výhodu domáceho prostredia najmä Žiarčania musia zabrať. Na svojom štadióne zatiaľ svoj jediný zápas zvládli, keď zdolali Michalovce 2:0 a Sereď je súper podobného rangu.

Senica - Dunajská Streda (sobota, 18.00, VOYO) 

Veľmi sympaticky vkročili do sezóny Seničania, v troch zápasoch ešte neprehrali a nazbierali päť bodov. Remízy s Ružomberkom a ViOn-om orámovali výhru nad Trnavou, vďaka čomu mnohými odpisovaný tím získal potrebné sebavedomie. DAC po skorom vypadnutí z pohárovej Európy opäť sústredí všetky sily na Fortuna ligu, kde ale v troch dueloch hneď dvakrát prehral. Tím, ktorý chcel vyzvať Slovan v boji o titul, musí pre splnenie svojho cieľa radikálne zmeniť smer. Podarí sa to však práve v Senici, keď domáci tím o čosi skôr chytil správny vietor?

Slovan - Michalovce (sobota, 18.00, VOYO) 

Iba dva zápasy odohral zatiaľ Slovan, ale počínal si suverénne a so skóre 6:1 a plným počtom bodov je v tabuľke tretí. Michalovce by majstrovi podľa papierových predpokladov nemali robiť problém, práve naopak, sú jeho obľúbeným súperom. Zo sedemnástich vzájomných duelov vyhrali belasí štrnásť a tri sa skončili remízou, všetky sa však hrali v srdci Zemplína. Tréner Slovana Vladimír Weiss sa ponosuje na úzky káder, v kombinácii so zraneniami (Holman, Medvedev) či túžbou odísť do Spezie (Strelec) nemá príliš veľa možností rotovať hráčov, ktorí absolvujú aj pohárové duely. To je azda jediná slabina, ktorú sa posnažia Michalovčania využiť, aby nadviazali na víťazstvo nad DAC z prvého kola a dali zabudnúť na neskoršie dve prehry.

Trnava - Zlaté Moravce (nedeľa, 18.00, VOYO) 

Druhá Trnava je už von z európskych pohárov po tesnom vypadnutí z Konferenčnej ligy o jeden gól s favorizovaným Maccabi Tel Aviv. Spartaku ostali oči len pre Fortuna ligu, kvôli čomu ale všetci súperi musia zvýšiť ostražitosť. Možno ešte ViOn v nedeľu využije nabitý program bílích andelov, ktorí vo štvrtok hrali v Izraeli, ale favoritom predsa len zostávajú domáci. Zápas Trnavy s ViOn-om je často špecifický pre hráčov, trénerov, ale aj funkcionárov, ktorí pôsobili v klube súpera, a tak opäť očakávame korenistú príchuť zaujímavého nedeľňajšieho futbalového menu.

Liptovský Mikuláš - Žilina (nedeľa, 20.00, Dajto, VOYO) 

Ťažký program na úvod sezóny nováčikovi nepraje, Liptáci po prehrách so Slovanom, DAC a Trnavou vyzvú v Poprade ďalšieho z favoritov na titul a lídra tabuľky Žilinu. Azda nemusíme pripomínať famózne žilinské predstavenie v Konferenčnej lige proti sebavedomým Kazachom z Tobolu Kostanaj, bola to jednoducho reklama na futbal a ďalší dôkaz toho, že jeden z najmladších tímov na starom kontinente predvádza hru európskych parametrov. Ako zvládnu Liptáci ustáť súboj proti kondične skvele pripravenému dravému a ofenzívnemu žilinskému tímu? Dozvieme sa v nedeľu večer v poslednom zápase 4. kola, v ktorom hrá posledný tím tabuľky proti prvému.