V hre o postup naďalej Žilina aj Trnava

V hre o postup naďalej Žilina aj Trnava

Po úvodných zápasoch 3.predkola Európskej konferenčnej ligy je v hre naďalej aj dvojica fortunaligisitov MŠK Žilina a FC Spartak Trnava.

Po úvodnom meraní síl zostávajú slovenskí zástupcovia v 3. predkole futbalovej Európskej konferenčnej ligy (EKL) v hre o postup. Spartak Trnava remizoval doma s Maccabi Tel Aviv 0:0, MŠK Žilina dokázal zvíťaziť 1:0 na ihrisku kazašského Tobolu Kostanaj.      

Tretí tím uplynulého ročníka Fortuna ligy nebol proti historicky najúspešnejšiemu izraelskému klubu favoritom. Nemohol preto hrať so súperom otvorenú partiu a nerozhodný výsledok ubránil. "Od prvej minúty sme pocítili veľkú kvalitu súpera. Majú veľké individuality a vedeli sa presadiť. Súper sa do šancí dostal, to sme čakali. Chalani však zápas odmakali. Chceli sme zápas zvládnuť takticky a to sa podarilo," zhodnotil vystúpenie svojich zverencov tréner Spartaka Michal Gašparík.      

Misky váh na stranu Žilinčanov prevážil v Kazachstane po polhodine hry úspešnou strelou spoza šestnástky Miroslav Gono. "Som rád, že mi to konečne padlo, ale chcem vyzdvihnúť prácu celého tímu, ktorý išiel naplno až do konca. Splnili sme cieľ, ktorý sme si dali do tohto stretnutia. Je to však iba polčas dvojzápasu. Teraz bude potrebné zodpovedne pristúpiť k druhému zápasu a postúpiť," pripomenul 20-ročný stredopoliar.      

Trénera "žlto-zelených" Pavla Staňa mohol tešiť nielen výsledok, ale aj udržané čisté konto. "Prvý polčas bol pretaktizovaný, my sme hrali do plných. Po góle sa to trochu otvorilo. Súper začal viac útočiť, tým pádom otváral obranu a my sme nevyužili niektoré kontry. Na konci zápasu mal súper výbornú šancu na strelenie gólu, takže sa tešíme, že sme na ťažkom teréne napokon vyhrali, navyše proti kvalitnému súperovi. Hráči, ktorí dnes nastúpili, hrali výborne. Sme však iba v polčase a v domácom zápase treba pracovať na sto percent."      

Odvetné zápasy sú na programe budúci štvrtok 12. augusta. Trnavčania nastúpia v Tel Avive o 19.30 SELČ a v prípade postupu ich čaká v play off ukrajinský Kolos Kovalivka alebo kazašský Šachtar Karagandy. Žilinčania nastúpia v domácej odvete o 18.45 a ich ďalším súperom môže byť neúspešný klub z dvojzápasu 3. predkola Európskej ligy medzi českým Jabloncom a Celticom Glasgow.