Slovan krok od vytýčeného cieľa

Slovan krok od vytýčeného cieľa

ŠK Slovan Bratislava je už iba krok od splneniu predsezónneho cieľa.

Futbalistov ŠK Slovan Bratislava čaká "dvojzápas roka" proti gibraltárskemu tímu Lincoln Red Imps. Ak slovenský šampión potvrdí rolu papierového favorita a postúpi z 3. predkola Európskej ligy UEFA do play off, splní nahlas deklarovaný predsezónny cieľ, ktorým je účasť v skupinovej fáze niektorého z európskych pohárov.      

Aj v prípade následného vypadnutia by sa totiž zverenci trénera Vladimíra Weissa st. presunuli do hlavnej fázy hierarchicky tretej európskej klubovej súťaže - Európskej konferenčnej ligy (EKL), kde by ich na jeseň čakalo ďalších šesť zápasov. Slovan "spadol" do 3. predkola EL po dvojzápase 2. predkola Ligy majstrov s Young Boys Bern. Švajčiarskemu tímu bol dôstojným súperom, doma uhral bezgólovú remízu a vonku po dramatickom priebehu podľahol tesne 2:3. Na duel s gibraltárskym tímom sa naladil domácou výhrou 2:0 nad AS Trenčín, pod ktorú sa gólovo podpísal trénerov syn a Jaromír Zmrhal.      

Slovan nastúpi proti Lincolnu Red Imps ako jasný favorit, hoci gibraltársky zástupca v 2. predkole LM statočne vzdoroval CFR Kluž. Prvý duel čaká na "belasých" vo štvrtok o 18.00 SELČ na umelej tráve protivníka na štadióne Victoria, na ktorý majú "belasí" príjemné spomienky. V sezóne 2015/2016 tam zvíťazili v 1. predkole Európskej ligy UEFA nad College Europa FC vysoko 6:0 a doma potvrdili postup výhrou 3:0.      

"Vieme, že dnes už neexistujú ľahké zápasy. Dobre si uvedomujeme, že ak chceme splniť ďalší čiastkový cieľ a postúpiť cez nich, musíme sa zodpovedne pripraviť a nič nepodceniť. Vypadnutie s Bernom nás bolelo, no potrebujeme sa pozerať dopredu," povedal pre klubový web kapitán Vasil Božikov. Odveta na Tehelnom poli sa uskutoční už v utorok 10. augusta o 20.30 h.