Dobrá východisková pozícia pre trojicu fortunaligistov

Dobrá východisková pozícia pre trojicu fortunaligistov

Pred odvetami 2.predkola Európskej konferenčnej ligy má trojica účastníkov Fortuna ligy dobrú východiskovú pozíciu.

Najbližšie k postupu z 2. predkola Európskej konferenčnej ligy majú po úvodných zápasoch z trojice slovenských mužstiev futbalisti MŠK Žilina. Na pôde cyperského Apollonu Limassol zvíťazili 3:1. Trnavský Spartak remizoval doma s rumunským Sepsi OSK 0:0 a DAC Dunajská Streda podľahol Partizanu Belehrad na súperovej pôde 0:1.      

Žilinčania rýchlo skórovali zásluhou Dávida Ďuriša v 5. min. Domáci vyrovnali, no gól do šatne Jána Bernáta prevážil misky váh na stranu slovenského tímu a ten istý hráč potom skóroval po prestávke aj druhýkrát. "Možno to bol aj jeden z najlepších výkonov, aký sme pod mojím vedením predviedli. Nebránili sme výsledok, boli sme ochotní šprintovať dopredu, hoci to stojí veľa síl. Klobúk dole pred chalanmi. Všetko fungovalo, a tak aj striedania prišli trochu neskôr. Všetci však podali skvelé výkony," vyjadril po stretnutí spokojnosť tréner Žiliny Pavol Staňo.      

"Žlto-zelení" odvetu napriek úspechu na ihrisku súpera nemienia podceniť. "Máme to dobre rozohrané, ale kým je lopta v hre, stať sa môže všeličo. Urobíme všetko preto, aby sa odveta hrala tak, ako chceme my," vyhlásil Staňo.        

Spartak sa proti rumunskému súperovi nechcel pustiť do otvoreného boja. V závere svoj výkon stupňoval a po záchrannej brzde a vylúčení Bogdana Mitreu v 86. minúte hral krátko aj v početnej výhode. Sieť však rozvlniť nedokázal. "Škoda, že sme nedali gól, jeden by zápasu svedčal. Mali sme napokon najväčšiu šancu. Odveta je otvorená, je to stále 50 na 50. V závere zápasu sme cítili, že máme navrch, aj po vylúčení sme išli do ďalších striedaní. Bohužiaľ, šance sme nevyužili," povzdychol si tréner Spartaka Michal Gašparík.      

DAC v Belehrade inkasoval od Lazara Markoviča už v 19. minúte, no viackrát sa už na horúcej pôde prekonať nenechal. Jednogólová prehra dáva hráčom do domácej odvety na Žitnom ostrove nádej. "V úvode sme spravili niekoľko chýb, ktoré dodali domácim ešte viac sebavedomia. Dostali sme síce gól, no hráči ukázali, že majú srdce na správnom mieste a potom už hrali stabilne. Do druhej časti hry sme nenastúpili iba s tým, že chceme brániť výsledok. Nepodarilo sa nám streliť gól, no aspoň sme menej chybovali," povedal tréner Dunajskej Stredy Antal Németh.      

Odvetné stretnutia sú na programe budúci týždeň.