Dunajská Streda chce vylepšiť umiestnenie z minulej sezóny

Dunajská Streda chce vylepšiť umiestnenie z minulej sezóny

Futbalisti Dunajskej Stredy odštartujú novú sezónu už vo štvrtok, na predsezónnej tlačovej konferencii odzneli ciele klubu v novom súťažnom ročníku.

Futbalisti DAC Dunajská Streda vstúpia do novej sezóny bez výraznejších zmien v kádri. Už vo štvrtok ich čaká úvodný zápas 2. predkola Európskej konferenčnej ligy na pôde Partizanu Belehrad, v ktorom chcú prekvapiť srbský tím. Fortunaligovú sezónu odštartujú v nedeľu v Michalovciach.      

"Čaká nás nová sezóna, nové logo a ďalšie vzrušujúce veci. Už vo štvrtok hráme proti Partizanu, v nedeľu v Michalovciach, Tešíme sa na novú sezónu. Možno sa budem opakovať, ale hovoríme z roka na rok, že chceme byť lepší ako v tej predchádzajúcej. Prioritným cieľom je vyhrať každý zápas. Slovan, Trnava a Žilina budú nároční súperi. Vieme však, že máme kvalitu, aby sme ich zdolali. Čo sa týka zmien, možno si ľudia povedia, že zmien bolo menej. Treba si uvedomiť, že trh je otvorený do septembra. Tretie prestupové obdobie ovplyvňuje Covid 19, točí sa menej peňazí. Hrali sa aj majstrovstvá Európy, svojim spôsobom sa spomalil trh," uviedol na pondelňajšej predsezónnej tlačovej konferencii športový riaditeľ klubu Jan Van Daele, ktorý sa dotkol aj zmien v kádri.      

"Prvý príchod bol na brankárskom poste, Benjamin Száraz išiel na hosťovanie do Michaloviec, zaňho prišiel Martin Vantruba. Je to mladý brankár, ale už má mnoho skúseností. Hral o titul, bol aj v Slavii Praha. Tešíme sa, že prišiel medzi nás. Oficiálne môžeme oznámiť príchod Andrijsa Ciganiksa, ktorý je lotyšský obranca, prichádza zo Zorye Luhansk, kde hral skupinovú fázu Európskej ligy. Vo veku 24 rokov má bohaté skúsenosti. Sme blízko k príchodu stredného obrancu a stredopoliara. Čo sa týka odchodov, Eric Ramirez mal prestúpiť do ruskej Kazane, ale transfer nakoniec stroskotal. V tomto momente sme blízko k tomu, aby sme dotiahli jeho prestup do iného klubu. Veríme, že dokážeme poskladať mužstvo, ktoré naplní očakávania fanúšikov."      

DAC absolvoval päť prípravných stretnutí, z ktorých tri sa skončili výhrami a dve prehrami. 

Som spokojný s prípravou, hráči splnili všetko. Išli sme od zápasu k zápasu, zamerali sme sa na rôzne fázy. Podľa toho sme vyberali aj súperov. Najprv sme hrali s ťažkými súpermi, kde sme sa zamerali na obrannú fázu, potom s ďalšími mužstvami sme sa zamerali na útočnú fázu. Sme na novú sezónu pripravení, tešíme sa na Partizan. Vieme, že  je favorit, ale sme optimisti. Potrebujeme dobrý tímový duch a ukázať kvalitu,"  povedal tréner DAC Antal Németh.      

Atmosféra je v kabíne výborná, hráči sa tešia na novú sezónu. „Päťtýždňová príprava bola náročná. Absolvovali sme aj sústredenie v Rakúsku. Príprava smerovala aj na začiatok ligy a na Partizan. Podarilo sa, odohrali sme kvalitný zápasy, ako proti Salzburgu, Ferencvárosu. Ako mužstvo sme pripravení, v kabíne je výborná nálada. Čo sa týka sezóny, cieľ je byť lepší, ako  minulý rok. Chceme baviť ľudí, chceme sa držať hore v top trojke. Musíme ísť od zápasu k zápasu.“ zdôraznil kapitán tímu Dominik Kružliak, ktorý tiež prezradil, čo by mohlo platiť na Partizan. 

„Tešíme sa na Partizan. Prípravu sme smerovali na štart sezóny a na tento zápas. Skúšame nový systém, aby sme mohli súpera prekvapiť. Treba v prvom zápas uhrať dobrý výsledok, aby sme mohli potom hrať o postup. Partizan je favorit, ale verím, že ho prekvapíme.“

Káder Dunajskej Stredy na sezónu 2021/2022:      

Brankári: Dániel Veszelinov, Attila Horváth, Martin Jedlička, Martin Vantruba      

Obrancovia: Danylo Beskorovainyi, Andrejs Ciganiks, Mateus Brunetti, Dominik Kružliak, Luciano Vera, Eric Davis, Matúš Malý, Cesar Blackman      Stredopoliari: Andrija Balić, Andrej Fábry, Zsolt Kalmár, Creighton Braun, Sainey Njie, Dominik Veselovský, András Schäfer, Sebastian Nebyla      

Útočníci: Zuberu Sharani, Martin Rymarenko, Yhoan Andzouana, Brahim Moumou, Abdulrahman Taiwo, Marko Divković, Ion Nicolaescu      

Príchody: Martin Vantruba (Slavia Praha), Andrejs Cigankis (Zorya Lugansk), Matúš Malý (Senica, návrat z hosť.), Andrej Fábry (Sereď, návrat z hosť.), Zuberu Sharani (Michalovce, návrat z hosť.), Dominik Veselovský (Šamorín), Martin Rymarenko (Šamorín)      

Odchody: Jannik Müller (Darmstadt), Niklas Sommer, Máté Vida (obaja ukonč. zmluvy), Isaac Christie-Davies (Bransley, ukonč. hosť.), Sidney Friede (koniec kariéry), Benjamin Száraz (Michalovce, hosť.), Martin Bednár (Zlaté Moravce), Jakub Švec (Liptovský Mikuláš, hosť.), Eric Ramirez (?)