Slovan v Írsku s cieľom spečatiť postup

Slovan v Írsku s cieľom spečatiť postup

Úradujúci majster ŠK Slovan Bratislava odletel do Írska, kde ho v utorok večer čaká odveta 1.predkola Ligy majstrov proti Shamrock Rovers.

Slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava odletel do Írska s imperatívom postupu do 2. predkola Ligy majstrov. Slovan má po prvom zápase dvojgólový náskok nad Shamrockom Rovers, no hráči aj tréner Vladimír Weiss vedia, že to ešte nič neznamená.      

Slovan mohol minulý týždeň na domácom ihrisku vyhrať aj výraznejšie. Ale Vladimír Weiss ml. v závere duelu nepremenil penaltu, predtým zasa zahodil vyloženú šancu. 

"Nepoznám hráča, ktorý by nechcel dať penaltu, alebo ktorý by nechcel premeniť šancu. Napriek tomu som s výkonom hráčov spokojný a nemám im čo vytknúť. Ale vieme hrať lepšie a mali sme vyhrať aspoň 3:0. Odveta bude ťažká, nič nemáme isté," povedal tréner "belasých" po zápase.     

Íri mali v Bratislave niekoľko šancí, najmä v prvom polčase. Njaväčšiu Sean Gannon, ktorý však v dobrej pozícii netrafil bránu. "Slovan má skvelé mužstvo, v jeho strede je veľa reprezentantov, má veľkú kvalitu. Domáca odveta bude extrémne ťažká, ale budeme bojovať," povedal tréner írskeho majstra Stephen Bradley.        

Odveta sa bude hrať na štadióne Tallaght v Dubline, kde už Slovan nedávno hral. V auguste 2019 vtedy v treťom kole kvalifikácie Európskej ligy zvíťazil 3:1 nad FC Dundalk. 

"Teším sa na odvetu. Očakávam odhodlaného súpera, Shamrock určite bude bojovať zo všetkých síl a vybehne na nás. Nebude to jednoduché. Aj my sme však silní a odolní, a budeme chcieť ukázať naše silné stránky. Ich liga je v plnom prúde, z pohľadu zápasovej praxe sú možno o krok dopredu, no to nie je a nemôže byť žiadna výhovorka. My máme za sebou veľmi dobrú prípravu a sme plní síl a odhodlania. Urobíme všetko pre to, aby sme to tam zvládli a postúpili ďalej," povedal pre klubový web stredopoliar Ibrahim Rabiu.      

V Írsku sa hrá systémom jeseň-jar, po 19. kolách je na čele tabuľky práve Shamrock s 38 bodmi, rovnaký počet ich nazbieral druhý Sligo Rovers. Obaja sa mali stretnúť proti sebe v šlágri 20. kola v sobotu, zápas si však preložili. 

"Na Slovane sme mali prílišný rešpekt. Vypli sme na dve minúty a dostali sme dva góly. Ale ja svoj tím poznám a viem, čo v ňom je. Máme chuť zvíťaziť a verím, že to zajtra večer ukážeme. Po zápase a po prílete domov som na hráčoch videl, že sú odhodlaní," uviedol Bradley pre portál irishexaminer.com.      

Víťaz tohto dvojzápasu sa v druhom kvalifikačnom kole stretne so švajčiarskym majstrom Young Boys Bern, zápasy tejto fázy sú na programe 20. alebo 21. júla a 27. alebo 28. júla.