Michalovce posilnil Juraj Kotula

Michalovce posilnil Juraj Kotula

Juraj Kotula sa vracia do Fortuna ligy, defenzívny futbalista oblečie v novej sezóne dres MFK Zemplín Michalovce.

Ďalšou letnou posilou MFK Zemplín Michalovce sa stal 25-ročný obranca Juraj Kotula, odchovanec Slovana Bratislava sa s východniarmi dohodol na ročnej zmluvej.

Oslovil ma môj agent s tým, že je možnosť ísť do Michaloviec. Keď mám pravdu povedať, spočiatku som aj váhal, keďže z Bratislavy, odkiaľ pochádzam, je to ďaleko. Myslím si však, že som sa rozhodol dobre a som rád, že sme sa dohodli. Dúfam, že z tejto spolupráce vznikne niečo dobré,“ uviedla pre web klubu zo Zemplína najnovšia letná akvizícia.

Bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska je odchovancom ŠK Slovan Bratislava, na Slovensku si vyskúšal pôsobenia v Zlatých Moravciach a takisto aj Senici, dres ktorej obliekal v sezóne 2018/19. Poslednou zastávkou rodáka z Bratislavy bol český klub Zbrojovka Brno.

„Mal som ponuky z dvoch či troch klubov, ale Michalovce boli od začiatku najjasnejšie. Klub aj štadión som poznal z môjho predošlého pôsobenia v lige. Je to taký zdravý rodinný klub," cituje slová 25-ročného futbalistu oficiálny web Michaloviec.

Slovenský futbalista zvolil po viac ako dvoch rokoch návrat na Slovensko, svoje dôvody okomentoval nasledovne: "Bola možnosť pokračovať v Česku, ale ja som tam už nechcel ostať z osobných dôvodov, či kvôli zraneniu, ktoré sa so mnou dlhšie ťahalo. Mal som problém s ľavým členkom, ale už je to v úplnom poriadku,“ vysvetľuje na záver Juraj Kotula.