Nikola Gatarič sa vracia do Serede

Nikola Gatarič sa vracia do Serede

Nikola Gatarič si v novej sezóne znova oblečie dres ŠKF Sereď.

Chorvátsky futbalista Nikola Gatarič bude opäť pôsobiť v ŠKF Sereď. Do fortunaligového klubu sa vracia po  pôsobení v FC Nitra a v cyperskom Ermis Aradippou, dohodol sa s ním na ročnej spolupráci s možnosťou opcie.      

"Sme radi, že Gatarič je späť v Seredi. Je to skúsený hráč, veľmi kreatívny, je využiteľný na dvoch postoch. Veríme, že prinesie kvalitu do ofenzívy, prajeme mu všetko dobré vo farbách Serede,” uviedol pre klubový web generálny manažér Serede Marián Černý.      

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar pôsobil na Slovensku aj v 1. FC Tatran Prešov. Vo Fortuna lige má na konte celkovo 76 zápasov, v ktorých nastrieľal 12 gólov. Strelecky sa mu najviac darilo práve vo farbách Serede, v sezóne 2018/2019 zaznamenal sedem presných zásahov. Ďalšie dva góly strelil v Slovenskom pohári – Slovnaft Cupe. V uplynulom ročníku nastúpil za cyperský Ermis Aradippou na 17 duelov, dal v nich dva góly.      

Gatarič hral vo svojej kariére aj za slovinské kluby NK Celje, NK Krško a NK Brežice 1919, v Nemecku obliekal dres SV Oberachern, vo Švajčiarsku nastupoval za FC Solothurn. V rodnom Chorvátsku pôsobil v kluboch NK Zelina, NK Lučko, NK Sesvete a NK Dugo Selo.