Trnava proti FC Mosta s cieľom vyhrať, Gašparík: "Sme favorit"

Trnava proti FC Mosta s cieľom vyhrať, Gašparík: "Sme favorit"

Spartak Trnava chce v otváracom zápase UEFA Európskej Konferenčnej ligy potvrdiť úlohu favorita.

Prvým zástupcom Slovenska, ktorý vstúpi v tejto sezóne do futbalovej pohárovej Európy bude Spartak Trnava. Už v utorok sa predstaví v 1. predkole Európskej Konferenčnej ligy UEFA 2021/2021 na umelej tráve maltského klubu FC Mosta (17.45 SELČ). Odveta sa bude hrať v Trnave vo štvrtok 15. júla (20.45).      

Tretí tím uplynulého ročníka Fortuna ligy má pred sebou jasný cieľ, ktorý tréner Michal Gašparík na predsezónnej tlačovke definoval jednoznačne: "V tomto zápase sme favoritmi, iné ako postup neberieme. Akceptujeme súpera, sila je však na našej strane. Chceme zvíťaziť, aby sme si do domáceho duelu vytvorili dobrú východiskovú pozíciu," povedal kouč "andelov", ktorý má k dispozícii 17 hráčov a troch brankárov. S tímom v pondelok ráno odleteli z Bratislavy aj zranení Rusov, Tumma a Benovič. Doma musel zostať kvôli vízam Yao.     

O súperovi sa skauti Trnavy snažili získať čo najviac informácií. "Robili sme si analýzy súpera. Do tímu však prišli noví hráči, nový tréner, trošku to bude pre nás neznáma, no zisťujeme si o nich ešte nejaké informácie," potvrdil Gašparík. Zaujímavosťou z tábora Malťanov je, že Mosta v nedeľu oznámila angažovanie Johnsona Nsumoha Kaluho. Ofenzívny 20-ročný krídelník z Nigérie hosťoval v predošlom období práve v Spartaku, do zostavy sa však nepresadil a po sezóne z klubu odišiel. Na Malte podpísal zmluvu na jeden rok. "Nsumoh bude súčasťou mužstva Mosty v zápase proti Spartaku Trnava,“ napísal maltský klub na sociálnej sieti.      

Podľa nových pravidiel už v pohárových dueloch neplatí pravidlo o zvýhodňovaní gólov dosiahnutých na ihrisku súpera. Duel povedie ako hlavný rozhodca Nór Kristoffer Hagenes, v priamom prenose ho bude vysielať RTVS na Dvojke. V utorok sú okrem duelu Trnavy v pláne ešte dva zápasy. Program prvých duelov 1. predkola sa naplní vo štvrtok 8. júla porciou ďalších tridsiatich zápasov. Medzi nimi bude aj súboj MŠK Žilina s tretím tímom gruzínskej ligy FC Dila Gori pod Dubňom (18.45).