Šéf Markízy o Fortuna lige: "Je skvelá, máme spoločný cieľ"

Šéf Markízy o Fortuna lige: "Je skvelá, máme spoločný cieľ"

Generálny riaditeľ TV Markíza Matthias Settele sa už nevie dočkať, kedy sa na obrazovkách TV Dajto a streamovacej služby VOYO odvysielajú prvé zápasy Fortuna ligy. "Futbal je pre mňa všetkým. Spolupráca s Fortuna ligou ma veľmi teší," hovorí v rozhovore.

Šéf Markízy Matthias Settele má futbal v krvi. Je doživotným členom Rapidu Viedeň, z Anglicka má rád Liverpool a v Nemecku je to 1. FC Kolín. V každej krajine má svoj obľúbený klub a futbal je jeho športovou vášňou čislo jeden. Len na Slovensku nemá obľúbený klub. Od roku 2021 totiž musí fandiť všetkým rovnako. Skupina Markíza sa stala totiž exkluzívnym vysielateľom a dôležitým strategickým mediálnym partnerom Fortuna ligy. 

„Futbal je mojou osobnou vášňou. V každom meste, v ktorom som pôsobil, či už to bol Kolín alebo Viedeň, som chodieval na futbal. Vysielanie Fortuna ligy však bolo profesionálne rozhodnutie. Táto liga je skvelá a je na vzostupe a chceli by sme spoločne s vedením súťaže niečo vybudovať a prispieť k tomu, aby sa aj zásluhou vysielania a propagácie, kluby posunuli na vyššiu úroveň,“ prezradil šéf Markízy a priblížil aj dlhodobé ciele spolupráce: „Myslím si, že my aj liga sa chceme vyvíjať. Markíze záleží na tom, aby vybudovala VOYO ako silnú streamovaciu službu a Fortuna liga sa snaží byt viac profesionálna - či už sú to nové štadióny, lepší marketing. Myslím si, že toho spolu môžeme urobiť veľa,“ povedal. 

Viac v rozhovore: