Janka Hospodárová: Zemplínu som verná, špeciálne sa mi páči tento hráč

Janka Hospodárová: Zemplínu som verná, špeciálne sa mi páči tento hráč

Dlhoročná televízna tvár TV Markíza má k futbalu veľmi blízko, na Slovensku fandí jednoznačne Zemplínu Michalovce, špeciálne jednému hráčovi, ktorého výkony sleduje a hovorí o nich len v superlatívoch.

Patrí k dlhoročným stáliciam Televízie Markíza, pričom v posledných rokoch ju môžete vidieť ako moderátorku Športových novín. Janka Hospodárová má k futbalu veľmi blízko, hoci, ako sa nám zdôverila, do oka jej padol až od istého momentu.

„Futbal som začala registrovať od MS 2010 v Juhoafrickej republike. Vtedy som sa doňho zaľúbila, prvýkrát v živote som mala pocit, že to je fantastický šport,“ hovorí obľúbená tvár Markízy. Vzápätí priznala svoj dovtedajší postoj k tomuto najmasovejšiemu športu na svete. „Dovtedy mi to, napríklad oproti hokeju, prišlo také zdĺhavé, keďže hokejisti sa od jednej bránky k druhej dostanú za pár sekúnd,“ hovorí. Čaro futbalu na mundiale 2010 však spoznala aj z iného dôvodu. „Nadchlo ma to, že my ako Slováci sme tam boli prvý raz, takže ja ako veľký slovenský fanúšik som ich sledovala,“ spresnila Hospodárová, pričom bez váhania „vypichla" duel, ktorý ju zaujal najviac: „Jednoznačne víťazstvo nad Talianskom. To už som bola na nás sakramentsky hrdá.“

Moderátorka markizáckych Športových novín bez okolkov vybrala obľúbenca aj zo slovenských trávnikov. „Volá sa Igor Žofčák a, samozrejme, hrá v Michalovciach,“ uviedla. Janka už bola na niektorých zápasoch Zemplínčanov, kde ju veľmi skúsený Igor Žofčák zaujal. „Bol v nich fantastický, či už ako tvorca hry, asistenta gólov alebo aj toho, kto ho vsietil. V tejto sezóne sa nám však veľmi nedarilo, takže verím, že nastávajúca bude lepšia,“ zaželala si.

Pozrite si viac v rozhovore: