Marek Sapara: Príležitosť dostávajú mladí, a to je dobre

Marek Sapara: Príležitosť dostávajú mladí, a to je dobre

Marek Sapara priznal v rozhovore, že má rád slovenský futbal, a to nielen preto, že v ňom aktívne pôsobí. Bývalý slovenský reprezentant kvituje, že čoraz viac priestoru v tímoch dostávajú mladí, talentovaní futbalisti.

Dlhé roky patril medzi najväčšie osobnosti našej najvyššej futbalovej súťaže. Ikona ružomberského futbalu Marek Sapara síce už ukončila profesionálnu kariéru, ako však priznal, z toho, čo mu dal, ťaží doteraz.

„Futbal, je niečo výnimočné, niečo, čo spája ľudí, čo vychováva. Mňa to veľa naučilo disciplíne, akým spôsobom sa mám správať k starším v kabíne, k trénerom, k autoritám,“ povedal majster Slovenska zo sezóny 2005/2006. Ako dodal, teší ho, že aj v našich zemepisných šírkach čoraz viac priestoru dostávajú mladí hráči. „Práve týmto môžeme dostať na vyššie povedomie nielen ligu, ale aj hráčov v reprezentácii,“ nazdáva sa. Niekdajší hráč nórskeho Trondheimu či tureckých tímov Ankaragücü, Trabzonspor, Gaziantepspor a Osmanlispor sa rozlúčil s vrcholovým futbalom už pred viac ako tromi rokmi. Zo zápasového tempa však nevyšiel.

„Do dnešného dňa si ho chodím zahrať, hoci v mojom veku to už bolí a človek to potom tri dni cíti. Nedám si však pokoj. Radosť z futbalu je nekončiaca, či ho pozerám alebo komentujem. Je to ako droga,“ netají Sapara, ktorý si už viackrát vyskúšal rolu komentátora zápasov.

Viac vo video rozhovore: