Trnava v 1. predkole proti FC Mosta, Žilina s FC Dila Gori

Trnava v 1. predkole proti FC Mosta, Žilina s FC Dila Gori

Futbalisti FC Spartak Trnava sa v 1. predkole Európskej konferenčnej ligy stretnú s maltským FC Mosta. Utorňajší žreb rozhodol aj o tom, že MŠK Žilina nastúpi proti gruzínskemu FC Dila Gori. Zápasy sa hrajú 8. a 15. júla, oba slovenské kluby začnú doma.

Fortuna liga bude mať v novovzniknutej súťaži až troch zástupcov. Vicemajster FC DAC 1904 Dunajská Streda odštartuje svoju púť v 2. predkole, ktorého žreb sa v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone uskutoční v stredu o 13.30 h.      

Trnava si účasť vybojovala treťou priečkou v predchádzajúcej sezóne najvyššej slovenskej súťaže a figurovala medzi nasadenými tímami v 8. skupine. Jej potenciálnymi súpermi boli Honka Espoo (Fínsko), Newtown (Wales), Racing FC Union Lëtzebuerg (Luxembursko) a Struga (Severné Macedónsko). 

Žilina postúpila ako víťaz play off FL o EKL a na základe klubového koeficientu bola takisto nasadená vo 4. skupine. Žreb jej mohol prisúdiť aj arménsky Noah, Milsami Orhei z Moldavska a Podgoricu z Čiernej Hory.