Michalovce do novej sezóny s novým trénerom

Michalovce do novej sezóny s novým trénerom

​Futbalisti MFK Zemplín Michalovce odštartovali prípravu na sezónu 2021/2022 už pod vedením Miroslava Nemca. Jednou z priorít nového trénera bude vyhnúť sa kríze v úvode sezóny, ktorá Zemplínčanov sprevádzala prakticky v každej z doterajších fortunaligových sezón.

"Veľa bude záležať od kádra, ktorý chceme vyformovať v blízkej dobe," povedal Miroslav Nemec pre TASR. Michalovčania obsadili v sezóne 2020/2021 desiate miesto, o dva body pred Senicou, ktorá musela absolvovať baráž a o osem pred Nitrou, ktorá vypadla. Do boja o záchranu boli pomerne dlho "namočení" aj Zemplínčania, napokon však záver sezóny zvládli a už sa pripravujú na siedmu sezónu vo Fortuna lige. Do nej chcú vstúpiť lepšie ako do predošlých, výstrahou je najmä štart do uplynulého ročníka. V úvodných troch zápasoch nestrelili ani gól, zaznamenali v nich tri prehry a skóre 0:10. Potom síce zdolali Zlaté Moravce-Vráble 1:0, no výraznejšie zlepšenie výsledkov nastalo až po 7. kole, po ktorom mali Zemplínčania iba 4 body z 21 možných. "Bola to jedna z tém, o ktorých sme sa rozprávali s vedením klubu. Nikto v klube nechce, aby sa opakoval takýto začiatok," poznamenal Nemec.      

V jeho kádri bude opäť líder Michalovčanov Igor Žofčák, v tíme zostal aj vlani 5-gólový strelec Matej Trusa. Súpiska Zemplínčanov sa bude formovať v najbližších dňoch. "Presnejšiu predstavu o kádri by sme mali mať počas tohto týždňa. Mám však avízo od vedenia klubu, že by malo zostať gro mužstva zo sezóny 2020/2021. Otázniky sú nad niektorými legionármi, ale aj ich situáciu zrejme čoskoro vyriešime."      

Nemec, ktorý je po Františkovi Šturmovi, Stanislavovi Grigovi, Antonovi Šoltisovi a Jozefovi Majorošovi piaty kormidelník Michaloviec v najvyššej súťaži, vie, že jeho práca sa bude hodnotiť v prvom rade od výsledkov. "Najdôležitejšie sú body do tabuľky. Mám však určitú predstavu o našej hre, ale tá bude závislá od typológie hráčov a ich výkonov. Dôležitý bude pre nás každý nasledujúci zápas, preto sa čoskoro zameriame na duel 1. kola," priznal Nemec. Michalovskí futbalisti absolvujú 6-týždňovú prípravu v domácich podmienkach. Spestrí ju 8 prípravných zápasov s generálkou proti Bardejovu. Následne čaká na zverencov Miroslava Nemca štart Fortuna ligy, v ktorom nastúpia v nedeľu 25. júna doma proti 2. tímu uplynulej sezóny DAC Dunajská Streda.    

Novou posilou MFK Zemplín Michalovce je najlepší strelec Wisdom Kanu.   


Program prípravných zápasov MFK Zemplín Michalovce:      

Sobota, 19. júna: MFK Tatran Liptovský Mikuláš – Michalovce /17.00/      

Streda, 23. júna: Michalovce – FK Humenné /17.00/      

Sobota, 26. júna: Michalovce – FC Košice /?/      

Streda, 30. júna: Mezőkövesd Zsóry SE (Maď.) – Michalovce /?/      

Sobota, 3. júla: FK Železiarne Podbrezová – Michalovce /13.00, v Širokom/      

Streda, 7. júla: Michalovce – Slavoj Trebišov /?/      

Sobota, 10. júla: Michalovce – MFK Dukla Banská Bystrica /?/      

Sobota, 17. júla: Michalovce – Partizán Bardejov /?/